1

Onderwerp: Meringue Botercreme

Ik heb alle topics gelezen over Meringue Botercreme. Maar ik kwam nergen het probleem tyegen dat ik al 2 x gehad heb. Het lukt allemaal goed, maar nadat ik de laatste keer gemixed heb, ziet de creme eruit alsof het slagroom is die te ver is doorgeklopt, zeg maar. Een beetje bobbelig, op zich smaakt het goed maar het is niet zalvig. Ik hoop dat jullie snappen wat ik bedoel en er misschien ook een oplossing voor hebben. Ik doe duidelijk iets fout, maar wat??
Ik heb precies het filmpje gevolgd, maar dan 1-2-2 gedaan.

Help!!

2

Re: Meringue Botercreme

veeeeeel langer op hoge snelheid doorkloppen.
dan wordt ie vanzelf zalvig!

wil je meer van mijn creaties zien?  neem dan eens een kijkje op facebook:   https://www.facebook.com/dezoetesensatie

3

Re: Meringue Botercreme

Jep, dat klopt!
Als je de boter toevoegt gaat het door een 3-tal fases heen:
- eerst wordt het heel dun
- Dan lijkt het net of het geschift is (zoals te lang doorgeklopte slagroom zeg maar)
- Dan wordt het een mooi zalvig geheel, met een zijde zachte smaak.
Dit proces kan wel 10 minuten in beslag nemen tot het goed is hoor!
Dus nog meer geduld uitoefenen en gewoon op hoge snelheid door kloppen.
Succes ermee!

Dat is toch een TAART waard!

4

Re: Meringue Botercreme

Super bedankt, ik ga het gelijk proberen!!