1

Onderwerp: witte ganache te dik

hallo allemaal,

Ik heb gisteravond witte ganache gemaakt moet zeggen mijn eerste keer  ,

1:3  het zag er goed uit ,  maar nu de volgende dag  is het zo dik  het is nu niet smeerbaar als ik het op het biscuit smeer dan gaat het biscuit kapot ,  nu is mijn vraag wat kan ik het beste doen , even opwarmen in de magnetron en door roeren maar dan krijg ik eigenlijk als dat is afgekoeld weer hetzelfde verhaal , wie heeft een tip voor mij ,    ik heb het ook nog niet opgeklopt ? word het hierdoor ook ietsje smeerbaarder   , liefs jose

2

Re: witte ganache te dik

Ja zo gaat t met ganache, het wordt snel dik... Idd even paar sec opwarmen totdat jij het de juiste dikte vind

i just LOVE it!

3

Re: witte ganache te dik

Om te smeren gebruik ik 1:2, maar dan nog laat ik het niet helemaal afkoelen. Als je het op wilt kloppen heb je misschien zelfs 1:1 nodig.

If life gives you lemons, make lemoncurd.

4

Re: witte ganache te dik

Om af te smeren gebruik ik ook 1:3, maar dan laat ik het niet helemaal afkoelen.
Je kunt nu weer kort opwarmen tot het weer de juiste dikte heeft.
Wel goed door roeren!

Dat is toch een TAART waard!