1

Onderwerp: Mijn eerste bruidstaart!

Hallo,

Laatst (met die enorme warme dag, 37 graden!) mijn eerste bruidstaart mogen maken. Zelf was ik niet volledig tevreden, ik kreeg de taarten niet goed strak bekleed, alle marsepein plakte van de warmte, dramaaa!!
Het bruidspaar was dolgelukkig met hun taart (gelukkkig!!).
De taart is gevuld met: aardbeienjam, aardbeientova, aardbeienmousse (zelfgemaakt), slagroom en is voor 80 personen.

Feedback is altijd welkom!
https://sphotos-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-prn1/1016706_661392493888705_1144556975_n.jpg
https://sphotos-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-frc1/1004448_661393687221919_1538717371_n.jpg
https://sphotos-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-ash4/1069928_661394303888524_843609971_n.jpg
https://sphotos-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-prn1/1012206_661394673888487_1577520898_n.jpg
https://sphotos-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/1016673_661394723888482_938786552_n.jpg

2

Re: Mijn eerste bruidstaart!

Lastig inderdaad met zulke temperaturen.

Ik vind persoonlijk dat je voor je aan een bruidstaart begint, heel strak moet kunnen afwerken en ik vraag me eerlijk gezegd af of dit misschien - los van de temperaturen - toch wat te hoog gegrepen was. 
Ik vind hogere kapsels persoonlijk mooier; deze zijn vrij laag.

Fijn dat de ontvangers er blij mee waren.
Waren het bekenden of was het een opdracht voor "vreemden"?

Re: Mijn eerste bruidstaart!

feedback geven ben ik niet erg goed in
maar bedoel het zeker niet gemeen
de taarten zijn niet strak maar dat kan aan het weer hebben gelegen dan is het  lastig om ze echt strak te krijgen
maar ze zijn ook scheef en daar kan je wel zelf iets aan doen om dat te voorkomen
als je taart  scheef uit de oven komt kan je hem recht snijden
gewoon met een taartzaag
verder zijn je taarten van verschillende hoogte en dat staat niet echt mooi

denk zelf eerlijk gezegd dat je nog niet zoveel ervaring heb met taarten
kijk eens op het forum rond
bij de howto,s staat een stukje van volgens mij caroline
over strak afsmeren en bekleden
ik heb er zelf erg veel aangehad want ook ik heb het ooit geleerd natuurlijk netzo als alle andere hier

gebruik bakblikken van dezelfde hoogte
koop 2 goede smoothers desnoods 2ehands via het forum
en een taartzaag is ook niet zo duur en anders een goed broodmes
verder heel veel oefenen en je komt er wel net zo als wij allemaal
sorry als het wat bot overkomt maar ben hier niet zo goed in