1

Onderwerp: Botercreme

Al een aantal keer zelf botercrème van boter en poedersuiker gemaakt, maar het blijft bij mij zo poedersuikerig. Op het net lees ik dat het lekker romig moet zijn.

Ik mix m'n boter 5 min van te voren en als de poedersuiker er bij zit mix ik nogmaals 5 a 10 min, maar het blijft poedersuikerig.
Vandaag wat melk er bij gedaan, maar helpt ook niet veel.

Wie kan mij helpen?

2

Re: Botercreme

ik let nooit zo op tijd
ik klop eerst de boter zeer luchtig en dan doe ik de poedersuiker er bij
ik vindt hem dan bij  mij wel heel erg boterrig  :rolleyes:  smaken
ik zelf vindt de botercreme het lekkerst met de mix van de web schop

3

Re: Botercreme

10 min boter mixen en dan 10min poedersuiker erbij, beide op hoge snelheid :Y

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

Re: Botercreme

Doe je dan ook 1:1?

Groetjes, Esthers Feestelijke Taarten!
https://www.facebook.com/#!/EsthersFeestelijkeTaarten

5

Re: Botercreme

Vorige keer heb ik ook 2x 10 min gemixt en ik doet de verhouding 1:1.

Maar misschien is de klassieke botercrème gewoon niet mijn ding. Ga de volgende keer iets anders uit proberen. Een met roomkaas is de topping van m'n cupcake. Dan is hij ook iets minder zoet.

6

Re: Botercreme

Ik gebruik de 1:1 alleen om mee af te smeren. Ik mix de boter minstens 8 min, dan de gezeefde poedersuiker erbij en dan nog eens 10 min. Net na het mixen is deze echt te slap om mee af te smeren. Wanneer ik deze zo proef, proef ik de poedersuiker ook, maar niet wanneer deze in de taart zit. Je zou eens de mbc kunnen maken. Lijkt moeilijk, maar is het niet  ;) . Staat bij de recepten...

7

Re: Botercreme

ik gebruik nooit (meer) 1:1 (mocht je vraag aan mij gericht zijn O-)  ;) ).
Ik vul met mbc en smeer af met ganache :9  :9

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

8

Re: Botercreme

1:1 als toef vind ik ook niet lekker  :nooo  :nooo Di gebruik ik echt alleen om mee af te smeren (en dan gebruik ik eigenlijk ook liever mbc of gananche).

Mbc daarentegen, of de mix wel. En dan liefst nog met een smaakje erdoor.

Als het niet gaat zoals het moet, moet het maar zoals het gaat
www.facebook.com/cakebym