1

Onderwerp: Hobbelige bovenkant

Ik ben helemaal nieuw in het taart maken. en Heb zojuist m'n eerste biscuit gebakken. Nou heb ik bij andere altijd gezien dat de biscuit helemaal recht is. En overal even hoog en mooi gelijk met de bakpan

Mijn bovenkant is hobbelig, en dus ook niet overal even hoog. Verder is die wel gaar. Maar hoe krijg ik ook zo'n mooie bovenkant?

Ik heb de biscuitmix van Fc en gewoon de beschrijving gevolgd.

Wie o wie kan mij een antwoord geven?
Groetjes Janneke

2

Re: Hobbelige bovenkant

Heb je hem wel op de kop gelegd? dus de onderkant boven?

3

Re: Hobbelige bovenkant

Ja heb ik net gedaan. Dan betekent dat nu dus de onderkant hobbelig is.
:D

Ik zal er al iets af moeten zagen om een rechte biscuit te krijgen,

Re: Hobbelige bovenkant

Je moet het ook altijd wel gelijk strijken in je bakvorm

5

Re: Hobbelige bovenkant

En als je biscuit de pan uit gerezen is,
even iets zwaars er boven op leggen.
Een houten snijplank bv,
dan hoef je er niets af te snijden!

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

6

Re: Hobbelige bovenkant

ik draai mijn biscuit om en dan zet ik het lege bakblik er weer op
is hij niet helemaal recht
dan zet ik aan de hoge kant iets gewicht in het bakblik voor een korte tijd.
gaat bijna altijd goed

7

Re: Hobbelige bovenkant

Gewoon de bovenkant (zoals ie in het bakblik zit) eraf snijden.

Biscuit omdraaien. De onderkant (zoals ie in het bakblik zit) is nu de bovenkant.

Meer zien? Op m'n pagina deel ik mijn creaties, how to's en mijn favoriete recepten! & sinds kort vogel voederTAARTEN!
www.facebook.com/EllCake

8

Re: Hobbelige bovenkant

Heb je op hetelucht gebakken?  Dat had ik ook eerst, maar nu doe ik het op boven en onder warmte en heb geen hobbel meer!

9

Re: Hobbelige bovenkant

Ik smeer mijn beslag juist naar de zijkant toe, zodat je een soort kuil krijgt. Mijn biscuit is redelijk plat. Ik bak max 160 gr hetelucht. Als ik heter bak krijg ik ook een bult

10

Re: Hobbelige bovenkant

Dank jullie wel. Ik ga zo dadelijk m'n 2e taart maken en zal de tops meenemen.

11

Re: Hobbelige bovenkant

Esther68 schreef:

Ik smeer mijn beslag juist naar de zijkant toe, zodat je een soort kuil krijgt. Mijn biscuit is redelijk plat. Ik bak max 160 gr hetelucht. Als ik heter bak krijg ik ook een bult

Ik bak ook gewoon op boven en onderwarmte. Ik wilde vandaag eens proberen om de temperatuur op te voeren.