1

Onderwerp: Noga, Nougat word niet stevig/hard

Mijn moeder is zondag jarig en omdat ze dol is op noga heb ik afgelopen zondag geprobeerd om noga te maken.

Ik heb het volgende recept gebruikt en verwachte dat deze nu toch wel steviger zou moeten zijn, maar hij blijft zo zacht in vergelijking met de noga uit de winkel(of zou die al een maand oud kunnen zijn)?

http://www.24kitchen.nl/shows/rudolphsb … mont-limar

Weten jullie wat er wellicht mis is gegaan of hebben jullie een recept die steviger is/word? De noga heb ik gemaakt in een bakblik van de brownies(net als Rudolph) en heb hem na 24 uur gelost en sindsdien ligt hij te drogen op tafel, het is hier best droog in huis.

2

Re: Noga, Nougat word niet stevig/hard

In de koelkast wordt hij lekker hard en dan kun je hem goed snijden. Lekker he? Ik was dit jaar in Montelimar, in zo'n fabriekje, en ben sinds die vakantie nog meer aan noga verslingerd. Ik heb het ook zelf gemaakt en de mijne bleef ook te zacht om te snijden. De koelkast deed bij mij wonderen.

Tieneke

3

Re: Noga, Nougat word niet stevig/hard

Helaas bij mij niet hard geworden na 2 dagen koelkast.
De prullenbak vond hem heerlijk,  :9

Bij Rudolph zijn recept staat 114 graden, terwijl ik verder
op internet het zelfde recept tegen kom waar met het
honing suiker water op 140 graden kookt. Dit geprobeerd
met de nootjes die ik nog in huis had en hij is nu al veel
steviger, vanmiddag uit de vorm storten en kijk of het zo
goed blijft..

4

Re: Noga, Nougat word niet stevig/hard

Kan ook een kwestie zijn van mixen. Ik gebruik dit recept nooit, maar bij mijn recept is het zo hoe langer je mixt hoe steviger het wordt. Nadeel is alleen dat je mixer soms bijna gaat roken :-)

www.keukenprinses.com voor mijn bruidstaarten en Dessert Tables!
www.shopkeukenprinses.nl voor Dessert Table spullen!

5

Re: Noga, Nougat word niet stevig/hard

heb ook 1 x nougat gemaakt volgens mij zelfde recept, en ook bij mij bleef hij zacht :S heb hem ook ma weggemieterd.

Erg jammer!

6

Re: Noga, Nougat word niet stevig/hard

Hij is nu al veel beter, ligt nu te rusten, zaterdag snijden.

Het heeft gewoon aan de temp. van mijn water/honing/suiker mengsel gelegen. Op zich ook logisch, want als je je pan op een laag vuurtje laat staan dan duurt het ook heel lang voor je groente kookt.