1

Onderwerp: HELP! Glutenvrij biscuit blijft helemaal inzakken

Ik ben radeloos! De biscuits blijven inzakken. Wie kan me helpen?

Ik maak een biscuit met 4 eieren 100 gr basterdsuiker, 100 gram mix van Schar en twee theelepels bakpoeder.
Nu moet het 40 minuten in de oven op 175 graden en als ik na 20 minuten ga kijken.... ingezakt! compleet! Ik word er gillend GEK van!

Wie kan me helpen of bakt zelf ook glutenvrij en wil zelfs voor me bakken?

Gelukkig is dit nu weer mijn hobby!

2 Laatst bewerkt door Nancypeter (13-08-2013 16:37)

Re: HELP! Glutenvrij biscuit blijft helemaal inzakken

Je moet niet gaan kijken tussendoor.
Als je de deur van de over open doet als hij nog lang niet gaar is dan zakt hij in.
Geduld hebben dus tot de baktijd voorbij is...

Succes!
Groetjes nancy

3

Re: HELP! Glutenvrij biscuit blijft helemaal inzakken

Maar ik kijk ook niet, als ik door het raam kijk zie ik dat hij al is ingezakt....

Gelukkig is dit nu weer mijn hobby!

4 Laatst bewerkt door ireen123 (13-08-2013 17:21)

Re: HELP! Glutenvrij biscuit blijft helemaal inzakken

Das wel veel bakpoeder.
Als je goed klopt en spatelt hoeft er eigenlijk ook geen bakpoeder in.
En ik gebruik kristalsuiker.

Ik gok, te snel rijzen en te hoge temperatuur, te hoog in de oven ?

Ligt niet aan het glutenvrij hoor ;)

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=202345

In mijn recept gebruik ik ook andere verhoudingen en een toevoeging op het laatst van ietsie gesmolten boter als tegenhanger van de droogheid bij gv.
Met 20 minuten is mijn bodem gaar.

Ik bak en kook, gluten en tarwevrij

5

Re: HELP! Glutenvrij biscuit blijft helemaal inzakken

Ik heb een hetelucht oven....weet je waar ik amandelmeel kan halen?

Gelukkig is dit nu weer mijn hobby!

6

Re: HELP! Glutenvrij biscuit blijft helemaal inzakken

amandelmeel: De Tuinen of een andere natuurwinkel, de webshop?

7 Laatst bewerkt door ireen123 (13-08-2013 22:21)

Re: HELP! Glutenvrij biscuit blijft helemaal inzakken

Lot schreef:

Ik heb een hetelucht oven....weet je waar ik amandelmeel kan halen?


Test het recept anders eerst met alleen het gebruik van Schar, die heb je in huis.
Volg de rest van het recept.

Hetelucht is heter dan conventioneel, zet de oven dus wat lager, 20-30% lager in temperatuur

Door indrukken, de gaarheid testen. Veerkracht moet er zijn, dan is het gaar.
Bodems per stuk bakken, zo hoef je niet te snijden :D

Ik bak en kook, gluten en tarwevrij