Onderwerp: Denk ik nu zo moeilijk...?

Ik zie wel eens een taart, waarvan de marsepein is gerold met zo'n structuurmat. Leuk!! Dat wil ik ook!
Afijn, bij mijn taartenbuurvrouw zo'n mat geleend. Filmpje gekeken.
Maar nu heb ik zo'n hersenkronkel: als je je marsepein hebt "bewerkt" met de structuurmat, moet je het daarna optillen en over de taart draperen. Dan natuurlijk gladstrijken.
Maar strijk je met de smoother dan niet je structuur plat/uit vorm?
Kortom, wie vertelt mij hoe dit moet.

2

Re: Denk ik nu zo moeilijk...?

Je gebruikt geen smoother als je een printje in je bekleding hebt. Zoals je zegt, dan smoother je het er zo weer uit.
Je moet er dus voor zorgen dat je taart al mooi strak is en het voordeel van een printje is dat je kleine oneffenheden niet snel meer ziet. Dan hoef je ook niet te smootheren.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

Re: Denk ik nu zo moeilijk...?

Thnx voor de tip Yvette. Ik ga een oefentaartje maken (daar zijn m'n collega's vast heel blij mee  :) )