1

Onderwerp: Heeft iemand tips voor mijn eerste bescuit van bescuitmix???

Hallooo,
Ik ga zaterdag mijn eerste taart bakken van biscuitmix van de jamin. Ik heb daarvoor een aantal taarten gebakken zonder dat speciale mix, maar omdat ze nooit hoog werden en maar pannekoeken bleven heb ik die mix gekocht. op de achterkant staat precies hoeveel ik van wat moet gebruiken en daar hou ik me ook aan. Om mijn biscuit hoog te laten worden, moet ik er dan op letten dat al mijn ingrediënten op kamer temperatuur zijn(dus ook het water dat ik er bij moet voegen)?? heeft iemand verder nog tips om mijn biscuit hoog te laten worden? dan hoor ik het graag :thumb:

2

Re: Heeft iemand tips voor mijn eerste bescuit van bescuitmix???

Ik heb geen ervaring met de biscuitmix van jamin, maar als ik mix gebruik zorg ik er idd voor dat alles op kamertemperatuur is.
Het water niet persé...tenminste..daar let ik niet op.
Wel goed op de duur van het mixen letten..zeker niet te kort.
Verder kan het ook een beetje vogelen zijn met de hoeveelheid beslag om het biscuit goed hoog te laten worden.
Met sommige mixen die ik heb geprobeerd had ik meer beslag nodig dan op de verpakking stond aangegeven.
Succes!

Meer zien? Op m'n pagina deel ik mijn creaties, how to's en mijn favoriete recepten! & sinds kort vogel voederTAARTEN!
www.facebook.com/EllCake

3

Re: Heeft iemand tips voor mijn eerste bescuit van bescuitmix???

die paar druppels water maken niet uit inderdaad, kunnen gewoon uit de kraan.
eieren moeten wel op kamertemperatuur, zelf bewaar ik ze nooit in de koelkast.
en dan gewoon 10 minuten op de hoogste stand mixen en 2 minuten op de laagste stand. dan kan het niet mislukken!
succes!

(ps: het is biscuitmix en geen bescuitmix) ;)

4

Re: Heeft iemand tips voor mijn eerste bescuit van bescuitmix???

Mijn tip:  echt 10 minuten op hoge stand mixen zodat de kleur in soort wit verandert...

5

Re: Heeft iemand tips voor mijn eerste bescuit van bescuitmix???

chantal1980 schreef:

die paar druppels water maken niet uit inderdaad, kunnen gewoon uit de kraan.
eieren moeten wel op kamertemperatuur, zelf bewaar ik ze nooit in de koelkast.
en dan gewoon 10 minuten op de hoogste stand mixen en 2 minuten op de laagste stand. dan kan het niet mislukken!
succes!

(ps: het is biscuitmix en geen bescuitmix) ;)

oké, maar waarom als ik vragen mag moet je daarna nog op de laagste stand mixen? Misschien is het een hele domme vraag xD

6

Re: Heeft iemand tips voor mijn eerste bescuit van bescuitmix???

raadseltje? : het is biscuitmix en geen biscuitmix :)

7

Re: Heeft iemand tips voor mijn eerste bescuit van bescuitmix???

omakneeltje schreef:

raadseltje? : het is biscuitmix en geen biscuitmix :)

Dat is het zelfde

8

Re: Heeft iemand tips voor mijn eerste bescuit van bescuitmix???

omakneeltje schreef:

raadseltje? : het is biscuitmix en geen biscuitmix :)

:think:

Het is inderdaad een beetje uitvogelen hoeveel mix je nodig hebt om een hoge biscuit te krijgen. De hoeveelheden die bv op de FunCake verpakking staat, vind ik te weinig. Ik weet niet wat er op de Jamin verpakking staat qua hoeveelheden...

9

Re: Heeft iemand tips voor mijn eerste bescuit van bescuitmix???

Esther68 schreef:
omakneeltje schreef:

raadseltje? : het is biscuitmix en geen biscuitmix :)

:think:

Het is inderdaad een beetje uitvogelen hoeveel mix je nodig hebt om een hoge biscuit te krijgen. De hoeveelheden die bv op de FunCake verpakking staat, vind ik te weinig. Ik weet niet wat er op de Jamin verpakking staat qua hoeveelheden...

Zo uit mijn hoofd moest je 5 eieren,330 gram van de mix, maar het water weet ik zo niet uit mijn hoofd.dat is dus voor een taart van 25 cm

10

Re: Heeft iemand tips voor mijn eerste bescuit van bescuitmix???

EikeGuppie schreef:
Esther68 schreef:
omakneeltje schreef:

raadseltje? : het is biscuitmix en geen biscuitmix :)

:think:

Het is inderdaad een beetje uitvogelen hoeveel mix je nodig hebt om een hoge biscuit te krijgen. De hoeveelheden die bv op de FunCake verpakking staat, vind ik te weinig. Ik weet niet wat er op de Jamin verpakking staat qua hoeveelheden...

Zo uit mijn hoofd moest je 5 eieren,330 gram van de mix, maar het water weet ik zo niet uit mijn hoofd.dat is dus voor een taart van 25 cm

Ik gebruik 400 gr, 312 gr ei (weeg de eieren altijd, zonder schil) en 40 ml (gr) water voor een 25 cm. De hoeveelheid water is trouwens makkelijk uit te rekenen  ;)  Gewoon de hoeveelheid mix delen door 10.... (400:10= 40 ml, 330:10= 33 ml)

11

Re: Heeft iemand tips voor mijn eerste bescuit van bescuitmix???

omakneeltje schreef:

raadseltje? : het is biscuitmix en geen biscuitmix :)

helemaal goed ;) ,
ik reageerde op de tekst van Chantal 1980 ;)

12

Re: Heeft iemand tips voor mijn eerste bescuit van bescuitmix???

EikeGuppie schreef:
chantal1980 schreef:

die paar druppels water maken niet uit inderdaad, kunnen gewoon uit de kraan.
eieren moeten wel op kamertemperatuur, zelf bewaar ik ze nooit in de koelkast.
en dan gewoon 10 minuten op de hoogste stand mixen en 2 minuten op de laagste stand. dan kan het niet mislukken!
succes!

(ps: het is biscuitmix en geen bescuitmix) ;)

oké, maar waarom als ik vragen mag moet je daarna nog op de laagste stand mixen? Misschien is het een hele domme vraag xD

domme vragen bestaan niet hoor :)
als je de hele tijd op hoge snelheid mixt, krijg je lekker veel lucht erin. alleen ook grote luchtbellen. door nog eventjes op een lagere snelheid te draaien (echt maar 1-2 minuutjes) haal je de grote luchtbellen eruit anders krijg je gaten in de taart.
voor mijn ronde 25 cm van 10 cm hoog gebruik ik 400 gram mix, 6 eieren (300 gram zonder schil, dus soms 7 of 8 kleintjes) en een bodempje van een glas water.

maar... omakneeltje snap ik ook niet wat ze bedoeld!  :lol:  :think:

13

Re: Heeft iemand tips voor mijn eerste bescuit van bescuitmix???

Ahaa eigenlijk best logisch! Dankjewel voor de goeie tip!

14

Re: Heeft iemand tips voor mijn eerste bescuit van bescuitmix???

graag gedaan :)

15

Re: Heeft iemand tips voor mijn eerste bescuit van bescuitmix???

Nou de taart zit er in! het beslag is mooi wit en heb bij elkaar 12 minuten gemixt, ik heb er wel een lamme arm aan over gehouden :lol:
De eieren had ik uit de koelkast gehaald, maar toen ik wilde beginnen waren ze nog steeds koud, dus heb ik de eieren zonder schil in een schaal buiten in de zon gezet, dus hopelijk is het goed genoeg. Nu afwachten hoe het eindresultaat word.

16

Re: Heeft iemand tips voor mijn eerste bescuit van bescuitmix???

Hij is perfect! danku lieve mensen voor de geweldige tips!! :+

17

Re: Heeft iemand tips voor mijn eerste bescuit van bescuitmix???

oke, dat is mooi! maar als het goed is staat dit toch ook op de verpakking?  :)

18

Re: Heeft iemand tips voor mijn eerste bescuit van bescuitmix???

chantal1980 schreef:
EikeGuppie schreef:
chantal1980 schreef:

die paar druppels water maken niet uit inderdaad, kunnen gewoon uit de kraan.
eieren moeten wel op kamertemperatuur, zelf bewaar ik ze nooit in de koelkast.
en dan gewoon 10 minuten op de hoogste stand mixen en 2 minuten op de laagste stand. dan kan het niet mislukken!
succes!

(ps: het is biscuitmix en geen bescuitmix) ;)

oké, maar waarom als ik vragen mag moet je daarna nog op de laagste stand mixen? Misschien is het een hele domme vraag xD

domme vragen bestaan niet hoor :)
als je de hele tijd op hoge snelheid mixt, krijg je lekker veel lucht erin. alleen ook grote luchtbellen. door nog eventjes op een lagere snelheid te draaien (echt maar 1-2 minuutjes) haal je de grote luchtbellen eruit anders krijg je gaten in de taart.
voor mijn ronde 25 cm van 10 cm hoog gebruik ik 400 gram mix, 6 eieren (300 gram zonder schil, dus soms 7 of 8 kleintjes) en een bodempje van een glas water.

maar... omakneeltje snap ik ook niet wat ze bedoeld!  :lol:  :think:

nou, het was eigelijk een beetje een flauwe reactie van mij: jij schrijft: ´het is biscuitmix en geen biscuitmix´,
dus mijn reactie: ´raadseltje"?, snap je m nu? je schrijft nl 2 x hetzelfde woord. ;)  ;)

19

Re: Heeft iemand tips voor mijn eerste bescuit van bescuitmix???

omakneeltje schreef:
chantal1980 schreef:
EikeGuppie schreef:

oké, maar waarom als ik vragen mag moet je daarna nog op de laagste stand mixen? Misschien is het een hele domme vraag xD

domme vragen bestaan niet hoor :)
als je de hele tijd op hoge snelheid mixt, krijg je lekker veel lucht erin. alleen ook grote luchtbellen. door nog eventjes op een lagere snelheid te draaien (echt maar 1-2 minuutjes) haal je de grote luchtbellen eruit anders krijg je gaten in de taart.
voor mijn ronde 25 cm van 10 cm hoog gebruik ik 400 gram mix, 6 eieren (300 gram zonder schil, dus soms 7 of 8 kleintjes) en een bodempje van een glas water.

maar... omakneeltje snap ik ook niet wat ze bedoeld!  :lol:  :think:

nou, het was eigelijk een beetje een flauwe reactie van mij: jij schrijft: ´het is biscuitmix en geen biscuitmix´,
dus mijn reactie: ´raadseltje"?, snap je m nu? je schrijft nl 2 x hetzelfde woord. ;)  ;)

Ze schrijft niet 2 keer het zelfde want de ene schrijft ze met een E en de andere met een I

20

Re: Heeft iemand tips voor mijn eerste bescuit van bescuitmix???

EikeGuppie schreef:
omakneeltje schreef:
chantal1980 schreef:

domme vragen bestaan niet hoor :)
als je de hele tijd op hoge snelheid mixt, krijg je lekker veel lucht erin. alleen ook grote luchtbellen. door nog eventjes op een lagere snelheid te draaien (echt maar 1-2 minuutjes) haal je de grote luchtbellen eruit anders krijg je gaten in de taart.
voor mijn ronde 25 cm van 10 cm hoog gebruik ik 400 gram mix, 6 eieren (300 gram zonder schil, dus soms 7 of 8 kleintjes) en een bodempje van een glas water.

maar... omakneeltje snap ik ook niet wat ze bedoeld!  :lol:  :think:

nou, het was eigelijk een beetje een flauwe reactie van mij: jij schrijft: ´het is biscuitmix en geen biscuitmix´,
dus mijn reactie: ´raadseltje"?, snap je m nu? je schrijft nl 2 x hetzelfde woord. ;)  ;)

Ze schrijft niet 2 keer het zelfde want de ene schrijft ze met een E en de andere met een I

Ja daarom snapte ik het ook al niet  ;)

Ik leg mijn eieren trouwens nooit in de koeling. Moet ik er wel bij zeggen dat ik eieren nooit lang in huis heb. Door de taarten en dat we zelf ook beste veel eieren eten..

21

Re: Heeft iemand tips voor mijn eerste bescuit van bescuitmix???

Bij ons liggen ze altijd in de koelkast omdat ik nog thuis woon, maar nu weet ik eau het wel heel lang duurt dat ze op kamer temperatuur zijn, dus schijn gaat het ook als je ze buiten zet wat mijn taart was echt hooooogggg.en het eindresultaat mag er zeker wezen!

22

Re: Heeft iemand tips voor mijn eerste bescuit van bescuitmix???

eieren doe ik ook niet in de koelkast hoor. nergens voor nodig.. in de winkel liggen ze ook niet koel en vanuit de kip vallen ze ook niet in een koelkast :D

omakneeltje moet even een leesbrilletje opzetten  :Y  :D

23

Re: Heeft iemand tips voor mijn eerste bescuit van bescuitmix???

chantal1980 schreef:

eieren doe ik ook niet in de koelkast hoor. nergens voor nodig.. in de winkel liggen ze ook niet koel en vanuit de kip vallen ze ook niet in een koelkast :D

omakneeltje moet even een leesbrilletje opzetten  :Y  :D

hahaha iddxD

24

Re: Heeft iemand tips voor mijn eerste bescuit van bescuitmix???

chantal1980 schreef:

eieren doe ik ook niet in de koelkast hoor. nergens voor nodig.. in de winkel liggen ze ook niet koel en vanuit de kip vallen ze ook niet in een koelkast :D

omakneeltje moet even een leesbrilletje opzetten  :Y  :D

heb ik al :o  :o  :o ,
o,o, wat een commotie heb ik veroorzaakt!

25

Re: Heeft iemand tips voor mijn eerste bescuit van bescuitmix???

whaha maakt niet uit hoor, weer eens wat grappigs op deze regendag :D