Onderwerp: Hulp nodig bij Macarons :)
Hoi, ik hoop dat ik het goede subforum heb. Het komt uit de oven, maar het is ook een klein baksel...
Ik houd van macarons maken. Ik vind ze zo leuk om te maken en elke keer dat het lukt is het een soort kleine overwinning voor mezelf. Ik heb echter een klein probleem.
Ik heb een heteluchtoven en wat problemen met het bakken van macarons. Ik bak ze altijd op 140 graden, zo'n 18-20 minuten. Als ik dat doe, zijn ze aan de bovenkant iets te bruin, dat wil ik eigenlijk niet. Maar als ik ze dan van de bakplaat afhaal (Bekleed met vetvrij bakpapier... Of is een siliconen bakmat beter?) dan blijft de onderkant plakken waardoor ik een soort holle macaron heb.
Dus het probleem is, aan de ene kant worden ze bruinig aan de bovenkant, en aan de andere kant zijn ze nog niet gaar van binnen. Ik zou ze heel graag lager in temperatuur willen bakken, maar mijn oven heeft slechts de volgende temperaturen: 40, 100, 140, 160, 180, 200, 220. Dus dat gaat niet. Heeft iemand misschien nog een tip? Ik woon thuis, dus een nieuwe oven is niet echt een optie.
Voor de beeldvorming:
Dit is te bruin, vooral de macaron boven links: https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/ … 4500_n.jpg
Hier laten ze los, en lach niet te hard om mijn potloodrondjes: https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/ … 2046_n.jpg
Dit is allebei dezelfde batch.