1

Onderwerp: crisco vervangen door kokosolie

hallo :D

Ik had een vraag had een recept gezien

voor amerikaanse crusting botercreme

nu heb je daar 250 gram shortenig (crisco) voor nodig

kan je hier voor ook kokosolie gebruiken , ik heb namelijk 1 die smaak en geurloos is ,  en die heeft eigenlijk dezelfde structuur als crisco

2

Re: crisco vervangen door kokosolie

Heb ik al eens geprobeerd, want ik vind crisco niet lekker, maar het wordt toch dun. Het smeltpunt van kokosolie ligt veel lager dan crisco. Ik trok laatst mijn pot kokosolie open, toen het zo heet was, en het was helemaal vloeibaar. De crisco had maar een heel klein smeltplekje, zag ik diezelfde dag. Je wilt natuurlijk geen gesmolten crème die van je taart af loopt.

Ik heb wel een recept geplaatst hier op het forum met het grootste deel roomboter en een klein beetje crisco erdoor. Die smaakt beter. Zoek maar op hollandse buttercream.
En anders kan ik de je de wittechocolade-buttercream van de site van Wilton aanraden: heerlijk en wordt goed stevig. Trouwens... zou dat gaan met kokosolie? Ga ik toch eens uitproberen.

Tieneke

3

Re: crisco vervangen door kokosolie

bedankt voor de reactie tieneke!

wat jammer dat het niet lukt met kokosolie

maar dat klopt wel met warm weer is mijn kokosolie vloeibaar !

mischien iets voor als het herfst of winter is ;) haha

ik ga het recept zeker even opzoeken!!

thnx