1

Onderwerp: [FEEDBACK] Macarons gemaakt, maar nog niet echt goed

Deze middag heb ik nog eens macarons gemaakt, maar ze zijn niet echt super.
Sommigen hebben scheurtjes, anderen weer niet.
Sommigen hebben voetjes, anderen niet, of halve voetjes zoals de bovenste op de stapel.
Ze komen thans allemaal uit hetzelfde beslag en ze zijn terzelfdertijd gebakken op 1 mat...

Ik ben van plan om dit najaar een workshop te volgen bij Lindsay Coutteau, maar enige tips en trics zouden leuk zijn  :D

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/p200x200/969572_670563959638404_252164238_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/p200x200/644183_670563962971737_1303224652_n.jpg

2

Re: [FEEDBACK] Macarons gemaakt, maar nog niet echt goed

Ik vind ze goed gelukt :thumb:

groetjes elfje elly

3

Re: [FEEDBACK] Macarons gemaakt, maar nog niet echt goed

Ik zie wel wat je bedoelt, maar ze zien er wel lekker uit hoor!
Mooie foto ook zo met dezelfde kleur bloemen erbij!

4

Re: [FEEDBACK] Macarons gemaakt, maar nog niet echt goed

Ze zijn lekker, en ik ben niet de enige die dat vindt  :cool:
Maar het is de vorm die ik graag nog anders had gezien...

5

Re: [FEEDBACK] Macarons gemaakt, maar nog niet echt goed

Gescheurd is een te hoge temp.
Hoe lang en hoe warm heb je ze gebakken?

Kom je gezellig op m'n facebook gluren? www.facebook.com/mondvoltaart

6

Re: [FEEDBACK] Macarons gemaakt, maar nog niet echt goed

Ik heb ze 18 min gebakken op 150° boven- en onderwarmte.
Maar er zijn er maar een stuk of 8 gescheurd op 34 stuks.
Dat begrijp ik dus niet.

7

Re: [FEEDBACK] Macarons gemaakt, maar nog niet echt goed

150 graden is vrij hoog.
Ik bak op 125 graden hete lucht, 20 min.
Beter minder warm en langer dan te warm, want dan komen ze te snel omhoog en barsten ze.

Kom je gezellig op m'n facebook gluren? www.facebook.com/mondvoltaart

8

Re: [FEEDBACK] Macarons gemaakt, maar nog niet echt goed

Bedankt voor de tip!
En hetelucht ipv onder- en bovenwarmte dan?

Zal ik volgende keer zeker eens proberen!

Oja, komen de voetjes dan ook beter?

9

Re: [FEEDBACK] Macarons gemaakt, maar nog niet echt goed

Ik heb pas 1 keer geen voetjes gehad en dat was omdat ik ze niet lang genoeg had laten drogen.

De mijne, 1e poging en 2e poging

http://i179.photobucket.com/albums/w311/cmejewellery/CAM00402_zpsc6703a0e.jpg

http://i179.photobucket.com/albums/w311/cmejewellery/P5190399_zps62439396.jpg

Kom je gezellig op m'n facebook gluren? www.facebook.com/mondvoltaart

10

Re: [FEEDBACK] Macarons gemaakt, maar nog niet echt goed

En of hetelucht voor jou beter werkt moet je zelf even uitzoeken.
Ik heb nog nooit op boven en onderwarmte gebakken.
Iedere oven is anders.

Kom je gezellig op m'n facebook gluren? www.facebook.com/mondvoltaart

11

Re: [FEEDBACK] Macarons gemaakt, maar nog niet echt goed

Ik vind ze er super uit zien hoor!  :9
Mijn eerste poging was een drama... de tweede was iets beter. Ze leken verbrand, dus ik denk te hoge temperatuur en te lang in de oven.

Hoe groot spuiten jullie de rondjes? In het boek wat ik heb stond ongeveer 3 cm doorsnede. Maar bij mij bleven ze erg klein vond ik. Maar ik weet ook niet hoe groot ze horen te zijn.  :o

12

Re: [FEEDBACK] Macarons gemaakt, maar nog niet echt goed

Even zoeken op google, macaron template
Dat uitprinten en onder de bakpapier leggen zodat je kunt zien hoe groot je moet spuiten.
Ik gebruik die van yumarama

Kom je gezellig op m'n facebook gluren? www.facebook.com/mondvoltaart

13

Re: [FEEDBACK] Macarons gemaakt, maar nog niet echt goed

En het is best lastig om ze niet te laten bruinen, lagere temp is idd de truc

Kom je gezellig op m'n facebook gluren? www.facebook.com/mondvoltaart

14

Re: [FEEDBACK] Macarons gemaakt, maar nog niet echt goed

Ik heb ze ongeveer 30 min laten drogen.
Nu ja, ik probeer gewoon nog een keer op een lagere temperatuur en met hetelucht, dan zie ik zelf het verschil wel.

Alvast bedankt voor de tips!