Onderwerp: Mijn eerste (gelukte) macarons!! :) Zo trots!
Vandaag heb ik voor het eerst macarons gebakken. Na 3 pogingen en bijna de handdoek in de ring gegooid te hebben is het tóch gelukt!! Ik ben zo blij!
Bij deze het resultaat:
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Klein & fijn: Cupcakes, koekjes & los suikerwerk » Mijn eerste (gelukte) macarons!! :) Zo trots!
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Vandaag heb ik voor het eerst macarons gebakken. Na 3 pogingen en bijna de handdoek in de ring gegooid te hebben is het tóch gelukt!! Ik ben zo blij!
Bij deze het resultaat:
Zien er goed uit!
Ik heb ze ook nog in de planning staan,ook mijn 1e keer.
Duim je voor me,dat het mij ook gaat lukken?
Dankje! Was ook zo opgelucht! Mijn eerste drie pogingen leverden 'gescheurde' bovenkanten op.
Mijn uiteindelijke recept is:
Italiaanse merengue gemaakt met 133 gram water, 200 gram suiker en 100 gram eiwit (suikerstroop verhit tot 121 graden).
200 gram poedersuiker en 100 gram gemalen amandelen (kort in blender en daarna gezeefd)
Merengue en suiker/amandelmengsel gemengd.
30 minuten drogen voor het huidje.
12 minuten gebakken op 150 graden.
Ik zal voor je duimen! Succes!! Hoop echt dat ze gaan lukken!!
Ze zien er zeer professioneel uit. Geweldig.
Dankje!!
Bedankt! voor de tips.
Ik ga ze tijdens mijn vakantie proberen te maken.
Heel goed gelukt. Het blijft wel een mysterieus maar heerlijk koekje.
Toevallig heb ik vandaag een workshop macarons gevolgd.
Wel erg leuk, maar je moet precies alles afwegen.anders gaat het mis.
De temp van de suikerstroop moest bij ons 115 gr zijn.
Mag ik vragen welke vulling je er tussen hebt gedaan?
Geniet van je macarons.
Gr Riny
Hoi Riny,
Bedankt voor je compliment Leuk dat je vandaag een workshop hebt gevolgd!
Ik heb een munt vulling gemaakt, eigenlijk heel makkelijk: botercrème (half goede kwaliteit boter, half poedersuiker - half in gewicht bedoel ik dan) met een paar druppels pepermuntolie.
Nectarine vulling: één rijpe nectarine pureren en door een zeef drukken. Deze moes inkoken met wat water en een eetlepel suiker en vervolgens gemengd door botercrème.
Ganache: 1 deel slagroom en 1 deel pure chocolade. Slagroom tikje koken, van het vuur af en de blokjes chocolade erin oplossen. Afkoelen in de koelkast en wanneer koud 2 minuutjes mixen met de mixer.
Succes met bakken
Groetjes,
Loes
Ziet er mooi uit!
Hoi Loes.
Wat fijn dat je zo uitgebreid je heerlijke recepten vertelde
Heel erg bedankt.
Die nectarine vulling en ganache lijkt me heerlijk.
Ik heb nog nooit ganache gemaakt. Is het wel stevig genoeg
om tussen een macaron te doen? Moet er geen boter door
ganache? Of is dat bij taartvulling?
Heb jij een macaronmat gebruikt?
Vrijdag as ben ik jarig en wil natuurlijk macarons bakken.
Ik hoorde gisteren dat ze zelfs bewaard kunnen worden in
de diepvries. Wat is het toch een byzonder koekje hé?:-))
Groetjes, Riny
Hoi Riny,
Graag gedaan de ganache is echt heel stevig als je 'm opklopt nadat 'ie gekoeld is. Er hoeft geen boter in.
Ik heb gewoon op bakpapier gebakken. Wel zorgen dat er geen kreukels in zitten, anders lopen de macarons scheef uit.
Leuk idee voor je verjaardag!!
Veel succes en plezier!
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Klein & fijn: Cupcakes, koekjes & los suikerwerk » Mijn eerste (gelukte) macarons!! :) Zo trots!
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.