Onderwerp: Hulp nodig bij planning! En smaakjes
Ik ga trouwen! 27 september. En ja ik wil mn bruidtaart maken. En de bedankjes.
Dit is mn planning:
De komende weken. Sugarflowers maken voor op de taart. 2 keer zoveel dan ik wil gebruiken ivm breken.
Ongeveer 4 weken voor mn trouwen en de weken erna. De bovenkantjes van de cupcakes. Het worden rondjes, met erop een roze gerbera uit een siliconenmal. (Of kan ik daar eerder aan beginnen?) ik wil eerst de bloemen maken en dan een keer 1 avond rondjes uitgaan steken. (Blanke marsepein en dan spuiten met pearl glans)
Weekend voor trouwen. Lemoncurd maken.( mijn idee is lemoncurd met een cremevulling, welke smaak weet ik nog niet precies, tips zijn welkom!
Temprereersiroop maken.
Cakeboard bekleden met fondant en eventueel frosting sheet met lyrcis van ons liedje erop. Lint eromheen.
Woensdag 25 september. Vandaag sta ik vroeg op en begin met cc bakken. +- 100 stuks. Ik kan er 24 stuks tegelijk kwijt in mn oven, dus zal ongeveer 2,5 uur tot 3 uur aan het bakken zijn.
Daarna bak ik de biscuits, het worden vierkante. 10, 15, 20, en 3 van 25 cm. (De biscuit wordt roze btw)
Als de cc afgekoeld zijn n de biscuits aan het bakken, dan plakken we de bovenkantjes op de cc. We zijn mijn moeder, eventueel vriend en ik.
Daarna inpakken in een klein plastic zakje, lint met kaartje erom en klaar. (Woe kan toch wel voor de cc op do red ik dat echt niet)
Op woe moet ik ook nog. Botercreme maken. Ik wilde eerste mbc, maar dat is me teveel werk. Welk ander recept raden jullie aan? Ik vind die van de mix niet zo lekker. En ik dacht gepureeerd fruit erdoor heen ofzo, want il geen patidess oid.
Donderdag pchten gaan mn moeder en ik eerste alle biscuits snijden. Dan tempreren(ik doe normaal gewoon suiker en water koken, tip voor een smaakje eraan toe te voegen eventueel?) vullen en afsmeren. Daarna in de koelkast.
Wanneer dat gedaan is bekleden met blanke marsepein, als ze allemaal bekleed zijn pearlspray eroverheen. (Ja ik heb dit al eens geprobeerd, dit wordt dan een beetje dezelfde kleur als de kaart.) daarna dowels op zn plek.
De taarten plak ik met royal icing op cakedrums, die precies in een taartdoos passen. Ik zet de taarten al in de onderkant van de doos in de koelkast. (Ik heb 2 koelkasten tot mn beschikking buiten mn normale koelkast, dus geen probleem dat ik ze niet kwijt kan.)
Op vrijdag 27 september, worden de taarten naar de lokatie gebracht.
Om 20.00 trek ik een schort aan pver mn trouwjurk en ga de taarten stapelen, om de taarten komt een roze lint. Daarna steek ik de flowerpicks op N plek en steek de suikerbloemen in de taart.
De bedankjes komen in een grote mand met roze strik bij de uitgang.
Wat denken jullie? Ga ik dit redden? Of hebben jullie tips of aanvullingen?