1

Onderwerp: Koekjes subway

Een tijdje geleden heb ik hier een topic gelezen van iemand die gek was op de koekjes van Subway, en een recept had gevonden, of zelf had uitgevogeld voor deze koekjes. Nu kan ik natuurlijk ieder chocolate chip cookie recept gebruiken, maar ik ben eigenlijk op zoek naar dit specifieke recept. Met de zoekfunctie kan ik het recept niet terugvinden. Misschien kan iemand hier mij helpen, of leest degene die het recept had geplaatst mijn vraag, en kan die het recept nogmaals plaaten, of mailen.

2

Re: Koekjes subway

Ik weet het, welke je bedoelt: google even op: klein stukje dan

Tieneke

3

Re: Koekjes subway

Die link mag hier gewoon geplaatst worden: http://kleinstukjedan.nl/subways-zachte-cookies/ dus

4

Re: Koekjes subway

Bedankt Tieneke en Karin. Dat was inderdaad het stukje wat ik bedoelde. Nu heb ik nog een vraagje. Ik heb ergens gelezen dat Zeeuwse bloem het zelfde is als patisseriebloem klopt dat? Is het gewoon hetzelfde product met een andere naam, of zit er wel degelijk verschil tussen die 2? Zeeuwse bloem moet ik bestellen, de molen hier in de buurt heeft ze niet. Moet vandaag nog naar de Sligro, dan kan ik daar kijken. Zullen ze vast wel patisserie bloem hebben, maar ik zou dan wel graag willen weten of dit nu wel of niet hetzelfde is.

Anja

5

Re: Koekjes subway

Volgens mij is het niet hetzelfde.......alhoewel je via google elkaar tegensprekende dingen tegenkomt.....

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=209599
http://www.lekkerlerenkoken.nl/index.ph … =meelbloem
http://www.smulweb.nl/artikelen/2691/Zeeuwse-bloem

Ik kan je dus niet echt verder helpen

6

Re: Koekjes subway

DANK voor die link! Yummmmm! Op internet kun je Zeeuws bloem vrij makkelijk verkrijgen, even googlen :)

Groetjes,
Marieke

7

Re: Koekjes subway

ik bestel zeeuwse bloem altijd gewoon bij de bakker. vraag ik of ze een zakje van een pond mee kunnen sturen vanaf de bakkerij als het brood gebracht wordt. de echte bakkerij van onze bakker is nl in een dorp verderop. hier wordt het brood vers gebracht en dan verkocht. kost hetzelfde ongeveer als gewone bloem.

8

Re: Koekjes subway

Hoi hoi,

Voor deze koekjes is het belangrijk om bloem met een slechte eiwitkwaliteit te gebruiken. Volgens mij is dit bij patisseriebloem zo en is het hetzelfde als Zeeuws bloem. Het allergoedkoopste bloem (niet tarwe, patent of brood) werkt ook bij deze koekjes!

Succes!

www.kleinstukjedan.nl: Onweerstaanbare recepten
www.facebook.nl/kleinstukjedan: nieuwe recepten op je wall

9

Re: Koekjes subway

Karin09 schreef:

Volgens mij is het niet hetzelfde.......alhoewel je via google elkaar tegensprekende dingen tegenkomt.....

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=209599
http://www.lekkerlerenkoken.nl/index.ph … =meelbloem
http://www.smulweb.nl/artikelen/2691/Zeeuwse-bloem

Ik kan je dus niet echt verder helpen

Is inderdaad wat tegenstrijdig. Ben vandaag bij Sligro geweest, daar hadden ze patisseriebloem alleen in grootverakking. Denk dat ik toch maar zeeuwse bloem bestel. Weet ik zeker dat ik de goede heb, en een iets kleinere verpakking om te proberen.

10

Re: Koekjes subway

ik meen dat je voor koekjes het beste Zeeuwse bloem kunt gebruiken, omdat het deeg niet uitloopt :Y

er is een theorie voor, maar die heb ik even niet boven drijven :D

11

Re: Koekjes subway

Hoi Oma Kneeltje. Bij Zeeuws bloem wordt je koekje juist niet vormvast. Dit gebruik je dus bij koekjes met een drijvend karakter, maar dus niet bij koekjes die je een vormpje geeft en wil laten houden.
Het heeft te maken met het bevatten van minder zetmeel en meer vocht waardoor er minder bindkracht en glutenvorming mogelijk is. Bron: Koekje, Cees Holtkamp & Kees Raat

Ik gebruik zowel patisseriebloem als Zeeuws bloem voor dezelfde doeleinden en heb nog geen verschil kunnen merken in het resultaat. Overigens, bij de Subwaykoekjes werkt het allergoedkoopste witte bloem ook!

www.kleinstukjedan.nl: Onweerstaanbare recepten
www.facebook.nl/kleinstukjedan: nieuwe recepten op je wall

12

Re: Koekjes subway

De bloem van de Aldi schijnt zeeuwse bloem te zijn.

Ik bak in een 4-oven AGA,
Aga gebruikers groep: https://www.facebook.com/groups/715038115222711/

13

Re: Koekjes subway

MSTY schreef:

Hoi Oma Kneeltje. Bij Zeeuws bloem wordt je koekje juist niet vormvast. Dit gebruik je dus bij koekjes met een drijvend karakter, maar dus niet bij koekjes die je een vormpje geeft en wil laten houden.
Het heeft te maken met het bevatten van minder zetmeel en meer vocht waardoor er minder bindkracht en glutenvorming mogelijk is. Bron: Koekje, Cees Holtkamp & Kees Raat

Ik gebruik zowel patisseriebloem als Zeeuws bloem voor dezelfde doeleinden en heb nog geen verschil kunnen merken in het resultaat. Overigens, bij de Subwaykoekjes werkt het allergoedkoopste witte bloem ook!

ok, dan heb ik het net omgekeerd in mijn hoofd (rode wangen smiley: het lukt me gewoon niet ze te plaatsen)