1

Onderwerp: De perfecte cake?

ik vroeg me af, wat is nou volgens jullie de perfecte cake?

Zacht? krokant??

ik heb zelf een tijdje geleden deze cake gebakken:

http://www.mijnalbum.nl/Album=JXC73JBL

krokante bovenkant, en zacht van binnen

alleen had ik laatst bij mn oma at ik cake die zei gebakken had en die had een zachte bovenkant..

wati is nou de ''perfect'' cake hoe die hoort te zijn?

2

Re: De perfecte cake?

de perfecte cake is zoals jij hem het lekkerst vind!


(zoveel mensen, zoveel wensen :+  :cool: )

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

3 Laatst bewerkt door omakneeltje (17-07-2013 12:31)

Re: De perfecte cake?

dat is heel persoonlijk.

het ´ultieme cake-gevoel´ krijg ik bij een mooie hoge cake met een, bvk gebarsten, rondlopende bovenkant  ;) en de korst een beetje donkerder en vanbinnen goudgeel :9

niet dat dit mij lukt hoor :(  :D  :)
maar ik streef ernaar.........

Re: De perfecte cake?

Idd persoonlijk... was toevallig gister bij 'Rules of Engagement' zei de oude vader dat ie zn brownies smooshie en gewie wilde... en de zoon dat ie ze cakey het lekkerst vond.

Haha! Maar voor mij moet t nat.. en t liefst ook een natte bvenkant maar dat hoeft niet perse

Een dag niet getaart is een dag niet geleefd!
www.loveatfirstbite.nl

5

Re: De perfecte cake?

Maar hoe vinden jullie de cake van t plaatje?

net de cake gebakken, maar ik kreeg hem niet krokant! en ook geen mooie barst helaas...
heb t ook probeerd met de temp hoger zetten maar hij bleef maar luchtgoud...

doe ik wat fout?

6

Re: De perfecte cake?

de cake op het plaatje ziet er heerlijk uit.

de barst komt gewoon doordat de cake eigenlijk gebakken is op te hoge temperatuur.
De cake rijst dan te snel en barst daardoor open.

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

7

Re: De perfecte cake?

ja, sorry, vergeten je link aan te klikken.

hij ziet er lekker uit  :9  :9 , beetje klein misschien ;)  ;) = veul te snel op :(

8

Re: De perfecte cake?

haha, nou heb ik net weer een cake gebakken

http://s12.postimg.org/fiw5y143x/IMG_1209.jpg

echter blijft hij erg blank...
en wou hij niet lekker goudkleuren

weet iemand wat ik daaraan kan doen??

9

Re: De perfecte cake?

ik heb wel eens gelezen dat je m moet insmeren met melk, voor een bruin korstje, maar dat vergeet ik steeds,

maar hoe komt het dat deze zoveel anders is als degene die je eerst postte?

evt. ff onder de grill? met bruine suiker erop :/

en google is gewillig, ik ga ook even zoeken :Y

10

Re: De perfecte cake?

Oe als je daar wat over vind hoor ik t graag!!

maar mijn cake nu.. is t een bleekscheet of is mijn cakenet toch best goed gelukt??

11

Re: De perfecte cake?

dat bakvormpje is van karton volgens mij?
is dit zo'n kant en klaar pakketje?
als dat zo is kun je beter zelf ingrediënten bij elkaar zoeken en gaan bakken :)

maar deze cakejes zullen evengoed lekker smaken hoor!

12

Re: De perfecte cake?

het is een homemade boeren cake, waar je aleen boter en eieren moet toevoegen en waar al zon bakvorm bij zit ja...

ga m over een halfuurtje proberen, maar jullie gebakken cakes zijn die ook zolicht gekleurd? Of is mijne telicht??
hoe vinden jullie hem qua uiterlijk gelukt??

13

Re: De perfecte cake?

nee, mijn cake is gewoonlijk lekker bruin ;) ,

maar kan het ook komen dat ie in karton gebakken wordt?
een cakeblik geeft wel ff ander effect, denk ik,

en een gewone cake bakken is niet zo moeilijk hoor,en veul lekkerder dan van een pakketje :Y

had gisteren, en nu, nog geen tijd gehad om te googelen op korst op cake, misschien vanavond als ik eraan denk :/

14

Re: De perfecte cake?

haha is jouw cake bruiner dan die van mij of??

zou mijne zelf IETS bruiner willen hebbben, maar ik keek vandaaag inde winkel en in de winkel zijn de cakes wel erg licht ook! dus miss is licht wat ik had wel t ''normale""?

15

Re: De perfecte cake?

mijn cake is bruiner,  :Y 

en via google heb ik gelezen dat je cake met kristalsuiker bruiner wordt (leukste taarten!), dus dat ga ik de volgende keer ook proberen, gebruik nu altijd basterdsuiker :)
want: hoe bruiner, hoe lekkerder :9

16 Laatst bewerkt door Siena (19-07-2013 09:31)

Re: De perfecte cake?

homemade pakjes zijn lekker snel en makkelijk, en opzich prima,

maar als je echt een lekkere cake wil, raad ik je toch aan om een cakeblik te kopen,

en roomboter, eieren, bloem en suiker.   ( en eventueel vanille suiker)


Zelf gemaakt kan nooit tippen aan een pakje! (vind ik)

en het is echt niet zo heel erg moeilijk!

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

17

Re: De perfecte cake?

http://cakerecept.eu/

hier een recept

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

18

Re: De perfecte cake?

Thx, ik had er 2 gehaald in de aanbieding

heb net de andere gemaakt...

maar na deze ga ik jullie advies volgen en een cakeblik kopen en met recept maken!! raden jullie trouwens een metalen cakeblik aan of zon siliconen??

http://www.mijnalbum.nl/Album=BOOGEGNW

en hoe vinden jullie de cake nu gelukt?

19

Re: De perfecte cake?

http://www.mijnalbum.nl/Foto650-GUWI6P4R.jpg

Even direct zichtbaar gemaakt........ik zou gaan voor een metalen......siliconen vervormen nogal snel door het gewicht van je beslag, als hij dan niet helemaal recht op je rooster staat of je oven niet helemaal waterpas staat, dan heb je een scheve cake

20

Re: De perfecte cake?

Metalen! gewoon bij de blokker

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

21

Re: De perfecte cake?

ok thx ga ik dat kopen en hoe vinden jullie mijn cake van vanmorgen?

22

Re: De perfecte cake?

Wie gaat al die cakes opeten? Je bakt er zo veel...

23

Re: De perfecte cake?

Marisje schreef:

Wie gaat al die cakes opeten? Je bakt er zo veel...

We gaan gewoon allemaal bij haar op de koffie. :lol:  :lol:  :lol:
Een cake-proeverij. ;)

Een cakeBLIK is gewoon het beste.
En met bloem, boter, eieren en suiker..... heerlijk!!!
En tja, hoe je je cake wil hebben is toch echt een kwestie van smaak.
Die ene van jou was wat bleek, maar de rest zag er heerlijk uit :Y  :Y

Groetjes Gerien