Onderwerp: Ben & Jerry ijs zonder ijsmachine
Hoi hoi,
Ik heb onlangs toverijs poeder van Van Gilse uitgeprobeerd en daar chocolate cookie dough ijs van gemaakt. Echt heel gemakkelijk en het was toevallig echt nét Ben&Jerry ijs. Wel vrij zoet, maar dat is bij B&J ook zo.. Ik kan me voorstellen dat je met dit poeder en wat fris fruit dit wat compenseert. Ga er zeker meer mee experimenteren!
Uitgebreide beschrijving vind je op
http://kleinstukjedan.nl/chocolate-cookie-dough-ijs/
Het recept het kort:
65 gram tarwe bloem
5 el licht bruine basterd suiker
25 gram zachte, ongezouten roomboter
0,5 theelepel vanille extract (dr. Oetker)
2 el melk
snufje zout
50 gram chocolade chips
1 pak van Gilse Toverijs
330 ml volle melk
100 gram pure chocolade
25 gram melk chocolade
diepvriesbak of lege gekochte ijsbak (bv. Hertog)
Smelt de 100 gram pure en 25 gram melk chocolade in een pannetje met de helft van de melk. Haal van het vuur en giet in de kom van je mixer met de resterende koude melk. Zet in de vriezer om snel af te koelen.
Maak een koekjesdeeg door suiker, boter, vanille en melk te mixen, daarna de bloem erdoor te mixen en tot slot de chocolade chips erdoor te lepelen. Vries dit deeg in als platte bal.
Neem de zo goed als afgekoelde chocolademelk uit de vriezer en mix hier de tover-ijspoeder doorheen; 1 minuut op lage stand, 2 minuten op de hoge stand.
Giet het mengsel in een diepvriesbakje en zet in de vriezer voor ca 30 minuten. Voor een toevoeging met redelijk wat gewicht, zoals koekjesdeeg moet het ijs wat body hebben, anders zinken alle stukjes naar de bodem.
Snijd na 25 minuten je koekjesdeeg in kleine blokjes (ca 1,5 cm).
Haal het iets bevroren chocolade ijs uit de vriezer en roer er de blokjes koekjesdeeg door. Vries weer in voor minimaal 5 uur.
Serveer in papieren bekers of 1 grote glazen pot voor het echte Ben & Jerry gevoel!
www.facebook.nl/kleinstukjedan: nieuwe recepten op je wall