1

Onderwerp: chocolade meringuebotercreme hoe?

Hallo

Ik moet een taart maken met botercreme maar mevrouw wil chocladebotercreme, ik maak altijd meringuebotercreme en vind dat nog steeds véél beter dan gewone botercreme maar hoe maak je dan chocolademeringuebotercreme? Weet iemand dit? Doe ik daar dan een lepel cacao bij?

Alvast bedankt
Fanny

2

Re: chocolade meringuebotercreme hoe?

paar lepels chocoladepasta erdoor.  :9

If life gives you lemons, make lemoncurd.

3

Re: chocolade meringuebotercreme hoe?

afgekoelde gesmolten chocolade erdoor mixen.

ik doe bij het maken van mbc met 250gr boter, er 200gram witte chocolade door.

Bij melk en puur kun je met minder toe denk ik,
maar heb dat nog niet gemaakt.

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

Re: chocolade meringuebotercreme hoe?

Siena schreef:

afgekoelde gesmolten chocolade erdoor mixen.

ik doe bij het maken van mbc met 250gr boter, er 200gram witte chocolade door.

Bij melk en puur kun je met minder toe denk ik,
maar heb dat nog niet gemaakt.


Idem hier.
Verhoudingen weet ik zo niet uit mijn hoofd.
chocolade au bain marie smelten, of telkens 10-20 sec in magnetron, roeren en weer verder. Dan laten afkoelen tot onder een graad of 30. Dan is hij nog vloeibaar, maar laat hij je MBC niet smelten.