1

Onderwerp: Red velvet macarons en meer!

De macarons lukken nog steeds dus nu ben ik wat aan het experimenteren met verschillende smaken.

Als eerste: red velvet macarons :9

https://lh4.googleusercontent.com/-FWXgyryyXKY/Uc5_QMfN6OI/AAAAAAAADno/Ceq1LDfG_t8/s512/IMAG3317.jpg

Ze zijn echt heerlijk geworden en zeker voor herhaling vatbaar. :Y
De volgende smaken in de planning zijn cranberry-framboos en kersen-witte chocolade macarons.

En dan heb ik deze week ook nog cupcakes gemaakt voor twee geslaagden. Het meisje aan wie mijn vriend bijles gaf is geslaagd, net als het meisje aan wie ik huiswerkbegeleiding geef.

https://lh5.googleusercontent.com/-8bzTM1_d10Y/UdLzRtMIwzI/AAAAAAAADoA/Ad_44AF_qik/s720/IMAG3352.jpg

https://lh5.googleusercontent.com/-s5WGfOdHjs4/UdhEL0r1zBI/AAAAAAAADpI/EUP3I-Flk28/s720/IMAG3378.jpg

Reacties en feedback vind ik altijd leuk! :Y

Re: Red velvet macarons en meer!

Lekker maar wat zijn je cupcakes schattig !!

3

Re: Red velvet macarons en meer!

Dankjewel! :)

4

Re: Red velvet macarons en meer!

Oh, dat klinkt heerlijk! Heb je het recept toevallig voor de red velvet macarons?

'You can't buy happines but you can buy cupcakes, and that's kind of the same thing'

5

Re: Red velvet macarons en meer!

Lekker...en erg leuke cupcakes.

Het is zoals het is en dat is goed zo.
Bianca's bakery

Re: Red velvet macarons en meer!

geweldig vooral de macarons :)

7

Re: Red velvet macarons en meer!

Bedankt voor de leuke reacties! :Y

iRoshelle schreef:

Oh, dat klinkt heerlijk! Heb je het recept toevallig voor de red velvet macarons?

Ja hoor!
Voor de schelpen:
65 gram gemalen amandelen
120 gram poedersuiker
1 eetlepel cacaopoeder
2 grote eiwitten
50 gram fijne kristalsuiker
1/4 theelepel vanille aroma
rode kleurstof

Ik volg de werkwijze uit het boek 'makarons' voor het basisrecept.
Aan het eiwitmengsel voeg je de kleurstof en vanille aroma toe voordat je het amandelmengsel erdoor spatelt.
Aan het amandel-poedersuiker mengsel moet je dan de cacaopoeder toevoegen voordat je dit door het eiwit mengsel spatelt.

Voor de vulling:
115 gram mascarpone (of een andere roomkaas), op kamertemperatuur
55 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
200 gram poedersuiker
1,5 theelepel vanille extract

Mix de roomkaas en boter samen tot een romig mengsel. Voeg dan de poedersuiker en het vanille extract toe tot het goed door elkaar gemengd is.

Hopelijk is het zo wat duidelijk! :)

8

Re: Red velvet macarons en meer!

Ziet er heel erg leuk uit!

Op zoek naar leuke taartspulletjes? Kijk vanaf nu op mijn site:www.specialetaartjes.nl/webshop. Spulletjes zijn ook af te halen in Eindhoven