1

Onderwerp: hoe maak je de botercreme die bakker op tv ook maken?

Als je bijvoorbeeld kijkt naar cake boss, dan is die botercreme zo wit en dan gebruiken ze het vaak ook als toef voor boven op. Hoe maken ze dat? Want mijnbotercreme heeft nog altijd een beetje de boter kleur, smaakt naar boter en vind ik niet lekker om het nou als toef te gebruiken.want altijd al ik mijn taart maak vind ik het verschrikkelijk om het dan ook te eten dat stukje waar de botecreme zit. Weet iemand zo'n recept die bakkers ook gebruiken?
Alvast bedankt!

2

Re: hoe maak je de botercreme die bakker op tv ook maken?

Een recept weet ik niet, maar bij botercrème moet je vooral heel lang blijven doorkloppen. Zelfs de 1:1 botercrème (zelfde hoeveel boter als suiker) kun je, als je maar lang genoeg klopt, spierwit krijgen. Ik zet mijn keukenmachine soms wel 20 minuten aan het kloppen, maar het resultaat is een prachtig, witte fluffy botercrème.

<><
Cupcakeblogger voor www.huisvanbelle.nl

3

Re: hoe maak je de botercreme die bakker op tv ook maken?

Een recept weet ik niet, maar bij botercrème moet je vooral heel lang blijven doorkloppen. Zelfs de 1:1 botercrème (zelfde hoeveel boter als suiker) kun je, als je maar lang genoeg klopt, spierwit krijgen. Ik zet mijn keukenmachine soms wel 20 minuten aan het kloppen, maar het resultaat is een prachtig, witte fluffy botercrème.

<><
Cupcakeblogger voor www.huisvanbelle.nl

4

Re: hoe maak je de botercreme die bakker op tv ook maken?

Ik volg bakles en wij maken onze botercrème altijd als volgt:
- 100 g suiker koken tot 124°C met 30g water
- ondertussen een ei kloppen in keukenrobot
- bij 124°C keukenrobot op lage stand zetten en suikersiroop er langzaam opgieten
- dit mengsel 10 min koud laten kloppen
- 250g boter (op kamertemperatuur) stukje per stukje bij het koude mengsel voegen
- minimum 5 à 10 minuten laten doorkloppen

Deze botercrème is goed houdbaar, ook buiten de frigo.
Wat vooral handig is aan dit recept, is dat je er ook vocht aan kunt toevoegen, bijvoorbeeld gepureerde frambozen, limoensap, gesmolten chocolade, ...

5

Re: hoe maak je de botercreme die bakker op tv ook maken?

Die witte Amerikaanse botercreme wordt met Crisco gemaakt, of een ander plantaardig vet.

http://www.facebook.com/TQofPops
I'm not insane, I'm mentally hilarious

Re: hoe maak je de botercreme die bakker op tv ook maken?

sam schreef:

Ik volg bakles en wij maken onze botercrème altijd als volgt:
- 100 g suiker koken tot 124°C met 30g water
- ondertussen een ei kloppen in keukenrobot
- bij 124°C keukenrobot op lage stand zetten en suikersiroop er langzaam opgieten
- dit mengsel 10 min koud laten kloppen
- 250g boter (op kamertemperatuur) stukje per stukje bij het koude mengsel voegen
- minimum 5 à 10 minuten laten doorkloppen

Deze botercrème is goed houdbaar, ook buiten de frigo.
Wat vooral handig is aan dit recept, is dat je er ook vocht aan kunt toevoegen, bijvoorbeeld gepureerde frambozen, limoensap, gesmolten chocolade, ...

Wanneer doe je dat er dan bij? Na bereiding?

I never met a calorie I didn't like....

7

Re: hoe maak je de botercreme die bakker op tv ook maken?

elleoj schreef:

Een recept weet ik niet, maar bij botercrème moet je vooral heel lang blijven doorkloppen. Zelfs de 1:1 botercrème (zelfde hoeveel boter als suiker) kun je, als je maar lang genoeg klopt, spierwit krijgen. Ik zet mijn keukenmachine soms wel 20 minuten aan het kloppen, maar het resultaat is een prachtig, witte fluffy botercrème.

Aaaa oké! Ik had dat ooit ergens gelezen maar wist niet dat je dan zo lang moest kloppen. Maar als je het dus zo klopt dat het wit is, smaakt het dan ook niet met zo naar boter? En is het dan ook lekker genoeg om het als toef te gebruiken?

8

Re: hoe maak je de botercreme die bakker op tv ook maken?

elleoj schreef:

Een recept weet ik niet, maar bij botercrème moet je vooral heel lang blijven doorkloppen. Zelfs de 1:1 botercrème (zelfde hoeveel boter als suiker) kun je, als je maar lang genoeg klopt, spierwit krijgen. Ik zet mijn keukenmachine soms wel 20 minuten aan het kloppen, maar het resultaat is een prachtig, witte fluffy botercrème.

Aaaa oké! Ik had dat ooit ergens gelezen maar wist niet dat je dan zo lang moest kloppen. Maar als je het dus zo klopt dat het wit is, smaakt het dan ook niet met zo naar boter? En is het dan ook lekker genoeg om het als toef te gebruiken?

9

Re: hoe maak je de botercreme die bakker op tv ook maken?

elleoj schreef:

Een recept weet ik niet, maar bij botercrème moet je vooral heel lang blijven doorkloppen. Zelfs de 1:1 botercrème (zelfde hoeveel boter als suiker) kun je, als je maar lang genoeg klopt, spierwit krijgen. Ik zet mijn keukenmachine soms wel 20 minuten aan het kloppen, maar het resultaat is een prachtig, witte fluffy botercrème.

Aaaa oké! Ik had dat ooit ergens gelezen maar wist niet dat je dan zo lang moest kloppen. Maar als je het dus zo klopt dat het wit is, smaakt het dan ook niet met zo naar boter? En is het dan ook lekker genoeg om het als toef te gebruiken?

10

Re: hoe maak je de botercreme die bakker op tv ook maken?

taartenprinsesje schreef:
sam schreef:

Ik volg bakles en wij maken onze botercrème altijd als volgt:
- 100 g suiker koken tot 124°C met 30g water
- ondertussen een ei kloppen in keukenrobot
- bij 124°C keukenrobot op lage stand zetten en suikersiroop er langzaam opgieten
- dit mengsel 10 min koud laten kloppen
- 250g boter (op kamertemperatuur) stukje per stukje bij het koude mengsel voegen
- minimum 5 à 10 minuten laten doorkloppen

Deze botercrème is goed houdbaar, ook buiten de frigo.
Wat vooral handig is aan dit recept, is dat je er ook vocht aan kunt toevoegen, bijvoorbeeld gepureerde frambozen, limoensap, gesmolten chocolade, ...

Wanneer doe je dat er dan bij? Na bereiding?

Yep :Y   Wel rekening mee houden; met dit recept kan de boter maximum zijn eigen gewicht aan vocht opnemen. Ik doe altijd zo'n 100g frambozenmousse erbij. Of 200g banketbakkersroom, dat is echt heerlijk om een toef van te spuiten (staat ook in boek van Rudolph van Veen)

11

Re: hoe maak je de botercreme die bakker op tv ook maken?

elleoj schreef:

Een recept weet ik niet, maar bij botercrème moet je vooral heel lang blijven doorkloppen. Zelfs de 1:1 botercrème (zelfde hoeveel boter als suiker) kun je, als je maar lang genoeg klopt, spierwit krijgen. Ik zet mijn keukenmachine soms wel 20 minuten aan het kloppen, maar het resultaat is een prachtig, witte fluffy botercrème.

Aaaa oké! Ik had dat ooit ergens gelezen maar wist niet dat je dan zo lang moest kloppen. Maar als je het dus zo klopt dat het wit is, smaakt het dan ook niet met zo naar boter? En is het dan ook lekker genoeg om het als toef te gebruiken?

12

Re: hoe maak je de botercreme die bakker op tv ook maken?

sam schreef:

Ik volg bakles en wij maken onze botercrème altijd als volgt:
- 100 g suiker koken tot 124°C met 30g water
- ondertussen een ei kloppen in keukenrobot
- bij 124°C keukenrobot op lage stand zetten en suikersiroop er langzaam opgieten
- dit mengsel 10 min koud laten kloppen
- 250g boter (op kamertemperatuur) stukje per stukje bij het koude mengsel voegen
- minimum 5 à 10 minuten laten doorkloppen

Deze botercrème is goed houdbaar, ook buiten de frigo.
Wat vooral handig is aan dit recept, is dat je er ook vocht aan kunt toevoegen, bijvoorbeeld gepureerde frambozen, limoensap, gesmolten chocolade, ...

klop je een heel ei, wit en geel?

groetjes Hanneke

13

Re: hoe maak je de botercreme die bakker op tv ook maken?

Suuske schreef:

Die witte Amerikaanse botercreme wordt met Crisco gemaakt, of een ander plantaardig vet.

Klopt ik heb het recept van buddy valastro een keer gemaakt. Schitterend wit en mooi stijf maar al die crisco is echt vies!
Ik denk dat er wel nog een berg smaakstoffen aan toe moeten worden gevoegd voordat het een culcake of taart echt verrijkt.

Het is wel handig voor randjes en teksten en lijntje enzo te spuiten