Onderwerp: "recept" sugarveil
Wie heeft er een "vertaling" van het sugarveil recept??
Als ik het zo lees dan is het een deel sugarveil op 1/3 deel (gekookt) water....
Bij mij werd het echt een zooitje toen ik 't zo gemaakt had.
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Taartdecoratie algemeen » "recept" sugarveil
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Wie heeft er een "vertaling" van het sugarveil recept??
Als ik het zo lees dan is het een deel sugarveil op 1/3 deel (gekookt) water....
Bij mij werd het echt een zooitje toen ik 't zo gemaakt had.
Ik dacht dat je een vervangend recept zocht voor Sugarveil.
Ik heb er toevallig 1 gevonden. Jij hebt er niks aan, maar misschien voor de liefhebber?
3 egg whites
1Tbsp Cream of Tartar
2lbs Powder Sugar
1 pkg Gelatin (dissolved in a little bit of water)
2 cups MM (melted= 4 cups before melting)
MM=Marshmellows.
Dat dacht ik dus ook jozien.. ik heb de recept al eens geprobeerd.. werkt super.. alleen ik wist niet precies hoeveel gelatine ik moest gebruiken maar agh ja.
Je neemt 1 deelsugarveil en 1/3 deel water.
dus in verhouding 1:3 (voor elk deel water neem je 3 delen sugarveil)
Dus zoals op de achterkant staat: 1cup = 237 ML sugarveil en 1/3 Cup = 79 ML water.
Maar dit kan ook in andere verhoudingen: 300 ML sugarveil en 100 ML water
of zoals ik het doe: 1 kopje water en 3 kopjes sugarveil...
Ik dacht dat je een vervangend recept zocht voor Sugarveil.
Ik heb er toevallig 1 gevonden. Jij hebt er niks aan, maar misschien voor de liefhebber?
3 egg whites
1Tbsp Cream of Tartar
2lbs Powder Sugar
1 pkg Gelatin (dissolved in a little bit of water)
2 cups MM (melted= 4 cups before melting)MM=Marshmellows.
Kan iemand dit recept ook vertalen?
3 eiwitten
1 theelepel wijnsteenzuur
2 eetlepel?? poedersuiker
1 pakje gelatine (opgelost in een klein beetje water) (is dus 12 blaadjes?)
2 koppen marshmellows, gesmolten (4 koppen voor smelten)
Heb ik het zo goed vertaald?
En dan bij elkaar en goed mixen?
Is dit te bewaren of moet je meteen alles gebruiken?
3 eiwitten
1 eetlepel Wijnsteenbakpoeder
900gr. poedersuiker
1 pakje gelatine (hoeveel hun pakje is weet ik niet. Wat op internet las bedoelen ze denk ik 1 zakje. Je hebt in Nederland ook zakjes gelatine van 7 gr.)
2 koppen MM van 250ml inhoud(gesmolten= 4 koppen ongesmolten)
Dit zijn de verhoudingen voor de rest heb ik geen ervaring met dit recept.
Dank je wel, Poortje, voor je aanvulling!
900 gr peodersuiker is wel even wat anders dan 2 eetl.!
En kopje vind ik ook altijd zo onduidelijk, 500 ml, dáár heb ik tenminste wat aan!
Ik ga het binnenkort eens uitproberen.
Ik heb het uitgeprobeerd (met 1 eiwit, maar ik had al een stevige hoeveelheid om uit te proberen )
Ik heb wel één en ander omgerekend, misschien voor jullie ook handig om te weten ?
1 eiwit
6 gram (gewone) bakpoeder
225 gram poedersuiker (kon er niet meer in krijgen, was al dik zat, misschien verschilt dit per keer)
4 blaadjes gelatine
67 gram marsmellows (ongesmolten)
Wel heb ik ondervonden dat je het zeker niet te dik moet spuiten, dan breekt het snel, maar dunne lijntjes blijven een dag of 2 flexibel
Hetgeen ik nog over had heb ik in bakpapier gedaan en daarna in een afgesloten plastic zak.
Volgende keer als ik het maak ga ik kijken wat het doet met eiwitpoeder, dan is het ook vast een stuk langer houdbaar.
succes ermee ! en ben benieuwd hoe het bij anderen gaat die het uitbroberen !
Groetjes
Manon
is het een soort icing ?
Ja een soort van, alleen is ie dan flexibel !
voorbeeldje:
http://www.youtube.com/watch?v=TNgSjVZH … re=channel
super zeg!!!! hebben ze die matten ook hier in NL?
Ik heb ze nog niet gezien.....
ellenscreativecakes heeft het
Ga gelijk even op haar site kijken dan
Bedankt voor de tip!
Ik ga dit recept ook maar eens uitproberen
En heeft iemand het nog uitgeprobeerd??
En heeft iemand het nog uitgeprobeerd??
Dit is ook mijn vraag.
ff een gedachte van mij, zou het ook gaan op een placemat zo eentje met kant i.p.v. zo'n echte sugerveil mat?
Elsje schreef:En heeft iemand het nog uitgeprobeerd??
Dit is ook mijn vraag.
ff een gedachte van mij, zou het ook gaan op een placemat zo eentje met kant i.p.v. zo'n echte sugerveil mat?
Ik lees even mee, ben ook erg benieuwd!
Groetjes,
Jannet
Elsje schreef:En heeft iemand het nog uitgeprobeerd??
Dit is ook mijn vraag.
ff een gedachte van mij, zou het ook gaan op een placemat zo eentje met kant i.p.v. zo'n echte sugerveil mat?
nee, zo'n sugarveil mat heeft behoorlijke diepe groeven, met zo'n placemat krijg je alleen het relief
axhanneke schreef:Elsje schreef:En heeft iemand het nog uitgeprobeerd??
Dit is ook mijn vraag.
ff een gedachte van mij, zou het ook gaan op een placemat zo eentje met kant i.p.v. zo'n echte sugerveil mat?
nee, zo'n sugarveil mat heeft behoorlijke diepe groeven, met zo'n placemat krijg je alleen het relief
Jammer. Het was een goedkope(re) oplossing geweest
Ik heb het uitgeprobeerd (met 1 eiwit, maar ik had al een stevige hoeveelheid om uit te proberen )
Ik heb wel één en ander omgerekend, misschien voor jullie ook handig om te weten ?
1 eiwit
6 gram (gewone) bakpoeder
225 gram poedersuiker (kon er niet meer in krijgen, was al dik zat, misschien verschilt dit per keer)
4 blaadjes gelatine
67 gram marsmellows (ongesmolten)Wel heb ik ondervonden dat je het zeker niet te dik moet spuiten, dan breekt het snel, maar dunne lijntjes blijven een dag of 2 flexibel
Hetgeen ik nog over had heb ik in bakpapier gedaan en daarna in een afgesloten plastic zak.Volgende keer als ik het maak ga ik kijken wat het doet met eiwitpoeder, dan is het ook vast een stuk langer houdbaar.
succes ermee ! en ben benieuwd hoe het bij anderen gaat die het uitbroberen !
Groetjes
Manon
Oud topic maar kan je ook vertellen hoe je het moet maken met deze ingredienten?
Ik ga het binnenkort maken, ben benieuwd...
heeft iemand van jullie dit al gemaakt met eiwitpoeder?
Ik weet het een oud topic, maar ik zocht en vond hoe je het moest maken dus ik dacht laat ik dat ff delen
3 egg whites
1Tbsp Cream of Tartar
2lbs Powder Sugar
1 pkg Gelatin (dissolved in a little bit of water)
2 cups MM (melted)
I mixed the first 3 ingredients together for 10 minutes as if making royal........then added the Gelatin, then the Marshmellows..........beat until it is stiff enough to pipe ( maybe 5 more minutes or so)
Try it and see what you think!
in het nederlands :
3 eiwitten (of vervangen door poeder met water)
1 eetlepel wijnsteenpoeder
950gr suikerbakkerspoeder of poedersuiker
7gram gelatine
2 cups marshmallows
de eerste 3 ingredienten 10 minuten kloppen/mixen alsof je royal icing maakt, de gelatine in een klein beetje water oplossen en de marschmallows smelten.
Eerst de gelatine toevoegen, dan pas de marshmallows, dan kloppen tot het stijf genoeg is om mee te spuiten.
Ps even wat zoekwerk gedaan:
de dame van de originele post gebruikte Knox gelatine daarvan zit 1oz in een pakje dat is +/- 28 gram in het pakje zitten 4 zakjes en zij gebruikte er 1-tje
1 cup is ongeveer 250ml dus een litermaatje erbij nemen is handig.
originele bron zal ik even vermelden :
http://cakecentral.com/t/32371/i-think- … cipe-maybe
ik heb het zelf niet getest, maar misschien dat iemand hiermee geholpen is.
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Taartdecoratie algemeen » "recept" sugarveil
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.