1

Onderwerp: Fruit tussen taart bedekken?

Dag dames,

ik maak een biscuit met als tussenlaag slagroom en fruit, afgesmeerd met ganache en bedekt met suikerpasta.
Moet ik het fruit bedekken met iets?
Of zou het volstaan om het eventjes te besprenkelen met citroensap, zodat het niet bruin wordt?

Alvast bedankt voor de reacties!

2

Re: Fruit tussen taart bedekken?

Ik bedek het meestal niet...maar goed aardbeien verkleuren niet.
Wat je kan gebruiken is afdekgelei werkt op zich prima tegen verkleuren.

Wat voor fruit ga je tussen de taart stoppen dat zo verkleurd?

3

Re: Fruit tussen taart bedekken?

Ik heb banaan, abrikoos, kiwi en appel.
Ik dacht vooral aan de banaan en de appel.
Maar afdekgelei , tja, dat is zo gelei-achtig  :D

4

Re: Fruit tussen taart bedekken?

Nee joh dat is zo du dat je er niks van proeft.
Je moet er geen gelatine voor gebruiken.
Afdekgelei maak je warm en dan is het gewoon helemaal dus. MEt een schone bakkwast met haren smeer je dan je laagje fruit in en klaar.

Re: Fruit tussen taart bedekken?

Even besprenkelen met citroensap gaat ook prima hoor, proef je niks meer van. Verder verkleurd fruit door oxidatie met zuurstof en als je alles goed opsluit kan er geen zuurstof meer bij en zal het niet meer verkleuren.

Groetjes Petra

6

Re: Fruit tussen taart bedekken?

als er nog een laag taart op komt, en nog ganache, zie er toch niks meer van?

ik persoonlijk zou niet voor appel kiezen, maar ja, dat is persoonlijk.
en, om nog lastiger te zijn: combi slagroom-kiwi, dat geeft toch ook een verkeerde reactie onderling?
hoe het precies zit, weet ik zo even niet, maar er staat me wat van bij :s ,

7

Re: Fruit tussen taart bedekken?

Oei, ik dacht dat kiwi (en ananas o.a.) een verkeerde reactie gaven met gelatine.
Ik ben aardbeien gaan halen om de appel te vervangen, het leek me te hard te zijn.
De mama had wel gezegd dat ze graag appel aten, maar ja, straks moeten ze eten met vork en mes  :rolleyes: