1

Onderwerp: Biscuit in de oven

Aangezien ik een nieuwe oven heb zitten daarook allerlei andere functie,s op

Ik was even benieuwd op welke stand jullie hem hebben staan en op welke hoogte heb je het rooster

En op hoeveel graden

Boven en onderwarmte
Boven en onderwarmte met ventilator
Hete lucht

Re: Biscuit in de oven

Ik bak boven onder warmte 160 a 175 graden
Rooster op ena laagste stand.
Ik heb een smeg oven 90cm 6 pitter
Bij mij was ook het ook wennen na mijn andere oven.
Maar gaat nu super!

elke taart is een feestje ;-)

3

Re: Biscuit in de oven

Rooster in het midden op 180 graden boven en onder warmte. ik heb een Siemens oven

4

Re: Biscuit in de oven

Ik heb 'm op boven en onderwarmte.
Rooster op 3e tree van onder.
Begin op 140 dan 150 en nog eventjes op 175.
Dan komen ze mooi hoog en gaar naar boven!

Taart!!

5

Re: Biscuit in de oven

taart en cake altijd op onder-en bovenwarmte :Y

bak biscuit op 160, heb Siemens Topline,
bakt perfect!

6

Re: Biscuit in de oven

Biebje schreef:

Ik heb 'm op boven en onderwarmte.
Rooster op 3e tree van onder.
Begin op 140 dan 150 en nog eventjes op 175.
Dan komen ze mooi hoog en gaar naar boven!

Ik doe het ook altijd zo, en ze worden mooi hoog, maar als ik ze dan uit de oven haal, zakt toch de bovenkant nog een stuk in en dat wordt dan zo'n losse laag die ik er altijd afsnijd en weggooi. Kan dat ook anders?

7

Re: Biscuit in de oven

Ik had een combimagnetron waar ik alles bakte op hete lucht, maar als ik volgende maand mijn echte oven krijg ga ik ook maar eens boven- en onderwarmte proberen

Yesterday is history, Tomorrow is a mysterie
Today is a gift, that's why they call it the present