1

Onderwerp: Bakvormen van 10 cm hoog

Nou heb ik es zitten lezen op onderstaande forum.....

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=201922

Het gaat mij vooral om de bakvormen van 10 cm hoog. (Toevallig heb ik de 35 , 25 , 15 x 10cm hoog nodig.) Dus als ik het goed begrijp heb ik bij de 35 cm x 10 cm hoog bakvorm 19 eieren , en 1248gr biscuitmix van Funcakes nodig

Maar ik ben even helemaal in de war geraakt door weer deze tabel

http://www.sweetycake.nl/index.php/tips-a-trucs

Wie weet wat ik nou moet doen???

Re: Bakvormen van 10 cm hoog

Ik doe het zo.

Ik vul de vorm met water.
En neem voor elke halve liter water die er in gaat:

1 ei (L)
60 gr mix
6 gr water

Dit werkt voor mij het beste.
Succes! :thumb:

Het gaat niet om de weg die je inslaat,maar het spoor dat je nalaat.

3 Laatst bewerkt door Adam (21-06-2013 19:52)

Re: Bakvormen van 10 cm hoog

Visite taartjes schreef:

Ik doe het zo.

Ik vul de vorm met water.
En neem voor elke halve liter water die er in gaat:

1 ei (L)
60 gr mix
6 gr water

Dit werkt voor mij het beste.
Succes! :thumb:

Dank je wel voor je antwoord! Dus in de vorm van 35cm die 10 cm hoog is gaan daadwerkelijk 18 eieren en 1140 gram biscuit

Re: Bakvormen van 10 cm hoog

Mijn grootste vorm is 27,5 en daar gaat dit in.

27,5  cm :  825 gram mix
             12 eieren (L)
             82 gram water     
             +/- 60 min op 160 graden

Dus voor 30 cm zou dat goed kunnen.  :think:
Anders voor de zekerheid even vullen met water,dan weet je het zeker.

Het gaat niet om de weg die je inslaat,maar het spoor dat je nalaat.

5

Re: Bakvormen van 10 cm hoog

Visite taartjes schreef:

Mijn grootste vorm is 27,5 en daar gaat dit in.

27,5  cm :  825 gram mix
             12 eieren (L)
             82 gram water     
             +/- 60 min op 160 graden

Dus voor 30 cm zou dat goed kunnen.  :think:
Anders voor de zekerheid even vullen met water,dan weet je het zeker.

Merci voor je moeite! Het is eigenlijk heel simpel, maar ik raakte helemaal in de war van die andere site. Daar klopt het denk ik niet hoor :nooo
Om het nou uit te gaan proberen met zoveel mix en eieren is gewoon van het zotte, dus ik dacht hier iemand te vinden die eerder dezelfde maten heeft gebakken. Ik heb namelijk altijd bakvormen van 7.5 cm hoog gehad. Nu heb ik die van 10cm hoog. Ik ga het gewoon doen, meestal kloppen onze onderbuik gevoelens wel! :thumb:  :thumb:

6

Re: Bakvormen van 10 cm hoog

Als je het biscuit 10 cm hoog wil hebben, dan klopt het aantal wel. Ik vul 'm zelf met 16 eieren (+ 16x65 gram mix + water) en dan wordt het biscuit ongeveer 8-9 cm hoog, dat vind ik mooier dan 10 cm.

Groet, Jolanda

7

Re: Bakvormen van 10 cm hoog

Jol321 schreef:

Als je het biscuit 10 cm hoog wil hebben, dan klopt het aantal wel. Ik vul 'm zelf met 16 eieren (+ 16x65 gram mix + water) en dan wordt het biscuit ongeveer 8-9 cm hoog, dat vind ik mooier dan 10 cm.


Ow? Je bedoelt de  ronde van35x10 hoog?

8

Re: Bakvormen van 10 cm hoog

Adam schreef:
Jol321 schreef:

Als je het biscuit 10 cm hoog wil hebben, dan klopt het aantal wel. Ik vul 'm zelf met 16 eieren (+ 16x65 gram mix + water) en dan wordt het biscuit ongeveer 8-9 cm hoog, dat vind ik mooier dan 10 cm.


Ow? Je bedoelt de  ronde van35x10 hoog?

:Y

In een vierkante gaat over het algemeen meer (mijn grootste vierkant is 30 cm dus heb geen ervaring met de 35 cm, maar ik reken met 5x5 cm stukjes per persoon= 35 cm vierkant 7x7 = 49 personen is bij mij afgerond 17 eieren).

Groet, Jolanda