1

Onderwerp: checkerboard cake vullen

Wie heeft hier ervaring mee, ik wil graag een checkboard cake maken maar we vullen onze taarten eigenlijk altijd met slagroom en bavarois. Maar ik ben bang als je zo een checkboard taart met zulke vullen vult, dat dan je hele structuur kwijt is en je amper nog iets ziet van die blokjes. Alleen botercreme als vulling zie ik niet zitten.
Wie heeft dit wel eens gedaan en kan mij vertellen of mijn vermoeden klopt of dat het wel meevalt.

2

Re: checkerboard cake vullen

Volgens mij hoef je zo'n cake helemaal niet te vullen.
Ik zou het in ieder geval niet doen.

Mijn faceboekpagina met mijn taartjes
http://www.facebook.com/pages/Home-made … 1595328591

3

Re: checkerboard cake vullen

Als je de lagen vulling niet te dik maakt, kan het prima. De laatste die ik heb gemaakt was een feyenoordtaart. De biscuit was wit en 'zwart' voor zover dat lukt..... de vulling rood/roze en dat stond best heel leuk.
Maar... dunne lagen!!

Succes

4

Re: checkerboard cake vullen

Als je hem van gewoon cake beslag ipv. biscuit maakt hoef je hem niet te vullen. Alleen een dun laagje om de lagen aan elkaar te plakken.

5

Re: checkerboard cake vullen

Het gaat toch ook om cake, zegt de titel
vandaar dat ik al zei, niet vullen
Van biscuit lijkt het me erg moeilijk en het effect wordt ook anders
Ben wel erg benieuwd erna
Heb ook wel eens over zo'n vorm nagedacht, maar twijfel nog

Mijn faceboekpagina met mijn taartjes
http://www.facebook.com/pages/Home-made … 1595328591

6

Re: checkerboard cake vullen

ok bedankt voor de adviezen. Het heet "checkerboard cake" en cake in het engels hoeft niet perse de cake te zijn die wij hier kennen als roomboter cake of iets dergelijks.

Misschien dat ik van de week even een kleintje maak om te kijken hoe het wordt. Als je zo een taart zou maken zonder deze te vullen dan lijkt het mij niet geweldig als verjaardagstaart en zoals de Amerikanen dat doen met lagen botercreme...  :nooo