1

Onderwerp: Dochters 1e verjaardag...

En dus een goede reden om een taartje te maken.

Ik vind het erg lastig om de fondant mooi, zonder plooien en scheuren op de taart te krijgen. Iemand tips om het mooi te krijgen?

Ik wil ook graag feedback.

Grote mensentaart:
http://i43.tinypic.com/2rntvrc.jpg
http://i41.tinypic.com/ns0ph.jpg
Gevuld met kersenvlaaivulling en gele room en afgesmeerd met botercreme van de mix met een beetje saroma aardbeiensmaak.

Het meptaartje:
http://i42.tinypic.com/2q03qys.jpg
Gevuld met danoontje en een dun laagje jam.

Life is a piece of cake.

2

Re: Dochters 1e verjaardag...

Het belangrijkste blijft toch wel dat je je fondant niet te kort en niet te lang kneedt. Hij moet niet te stug zijn, maar ook niet zo heel zacht.
Als ik daar rekening mee hou heb ik geen scheuren.
En plooien, dat is echt een kwestie van veel oefenen.
Ik vind het moeilijk oom zo uit te leggen hoe ik dat doe.

Je taartjes zijn lief!

Kom je gezellig op m'n facebook gluren? www.facebook.com/mondvoltaart

3 Laatst bewerkt door Manon92 (15-06-2013 14:14)

Re: Dochters 1e verjaardag...

Leuk taartje hoor! Ik doe het bekleden als volgt:

Zodra je de lap fondant op je taart legt ga je eerst de bovenkant goed gladmaken met een smoother zodat daar geen bobbels en luchtbellen meer onder zitten.

Daarna begin je met de uiteinden van de fondant op de 'fluffen' (als je snapt wat ik bedoel) zodat er al wat minder plooien op je werkvlak liggen en de fondant al wat meer tegen de zijkant van de taart begint te 'vallen'. (Volg je me nog?)

Dan begin je gewoon bovenaan de zijkant van de taart ongeveer 3 cm, iets meer misschien, is meer op gevoel, glad te maken. Dat doe je helemaal rondom de taart. Je werkt dus geleidelijk aan naar beneden.

Ondertussen moet je dat 'fluffen' weer herhalen zodat de meeste plooien er al uit zijn. Uiteindelijk ben je bijna beneden en kun je de rest van boven naar beneden rondom met de smoother glad maken.

Hoop dat je er wat aan hebt en kijk anders eens op Youtube voor tips!