1

Onderwerp: Hoeveel slagroom?

Heb ik nodig om 50 cc's royaal mee op te spuiten?

Ik wil er 25 met chocoladeroom doen, dus chocola in de room smelten, afkoelen en opkloppen. En dan nog 25 met frambozenroom (kloppudding gebruiken dacht ik? dat dikt ook nog in, dus hoef ik geen versteviger te gebruiken?)

Ik dacht zelf 6 pakjes, dus 1200 ml. Dus 600 voor 25 cc's. Klopt dat een beetje?

2

Re: Hoeveel slagroom?

Toeven van alleen slagroom gaan erg snel zakken.
Ik zou er zeker mascarpone door heen doen, zie recept stevige slagroom. Of toeven maken van creme.

De hoeveelheid die je nu berekend had, lijkt mij erg veel.

Re: Hoeveel slagroom?

Zoals jij het zegt gaat het denk ik prima! De kloppudding verstevigt prima!!
Als je de chocola in slagroom n nachtje laat afkoelen en opmixt is ie ook behoorlijk stevig!
Ik denk ook dat je wat te veel hebt, maar het is beiden ook héérlijk als toetje toch!? :thumb:

Groetjes, Esthers Feestelijke Taarten!
https://www.facebook.com/#!/EsthersFeestelijkeTaarten

Re: Hoeveel slagroom?

Hou er wel rekening mee dat t een  koelkastvulling is!

Groetjes, Esthers Feestelijke Taarten!
https://www.facebook.com/#!/EsthersFeestelijkeTaarten

5

Re: Hoeveel slagroom?

Tnx, jahoor, als toetje ga ik dit prima lusten als er over blijft :)

Koelkastvulling - check! Hopen dat ik er 25 in een doos krijg, dan heb ik maar 2 dozen in m'n koelkast.

Gelukkig pas over 2 weken,  vanavond cc's bakken, dus zo eerst maar even boodschappen doen.

Bestellinkje van slechts 75 stuks, dus ook nog 25 schildjes met decoratie verzinnen :)