1

Onderwerp: Kasteel koekjes voor ridders en prinsessen....

De titel zegt het al ;)

Het zijn honing amandel koekjes, maar ik vond de smaak wat tegenvallen. Ze waren wel lekker, maar niet zo lekker dat ik er nog een zou nemen ;) En daar onder nog witte chocolade limoen koekjes, qua smaak eigenlijk hetzelfde verhaal, toen aan de onderkant van het koekje een laagje witte chocolade gedaan en toen waren ze ineens best lekker ;)

http://www.mijnalbum.nl/Foto-YRJU4KN6.jpg

http://www.mijnalbum.nl/Foto-YBYJQZWP.jpg

http://www.mijnalbum.nl/Foto-HAAQT7QU.jpg

http://www.mijnalbum.nl/Foto-LBAIXIIR.jpg

http://www.mijnalbum.nl/Foto-JUKLVXQ3.jpg

www.partycupcake.nl voor Springerle Moulds! Like m'n Facebook.

2

Re: Kasteel koekjes voor ridders en prinsessen....

Oeh! Die bovenste zijn leuk!

Je vindt mijn taarten ook op Facebook: https://www.facebook.com/bakkriebels/
Wat meer lezen bij mijn baksels? http://bakkriebels.nl/

3

Re: Kasteel koekjes voor ridders en prinsessen....

Leuke mooie koekjes

4

Re: Kasteel koekjes voor ridders en prinsessen....

Wat zijn ze mooi! :thumb:

Denk in mogelijkheden, niet in beperkingen!

5

Re: Kasteel koekjes voor ridders en prinsessen....

Hoi Marlies,

Ik heb met het recept van je site Springerle koekjes gemaakt, hoe zien de koekjes er van binnen uit als ze gebakken zijn? Wanneer weet ik of ze klaar zijn? Moeten ze los laten van het bakpapier of plakken ze dan nog een beetje?

Alvast bedankt.

Ik bak in een 4-oven AGA,
Aga gebruikers groep: https://www.facebook.com/groups/715038115222711/

6

Re: Kasteel koekjes voor ridders en prinsessen....

connie11 schreef:

Hoi Marlies,

Ik heb met het recept van je site Springerle koekjes gemaakt, hoe zien de koekjes er van binnen uit als ze gebakken zijn? Wanneer weet ik of ze klaar zijn? Moeten ze los laten van het bakpapier of plakken ze dan nog een beetje?

Alvast bedankt.

De koekjes moeten van boven stevig zijn en de onderkant van het koekje licht getint. De bovenkant van deze koekjes blijft licht van kleur. hiervind je een filmpje erover. Ik heb zelf gewacht tot de koekjes mooi bol waren, maar toen waren ze keihard geworden, en niet te eten. En eigenlijk vind ik de originele springerle koekjes niet echt lekker  :shh:  Maar wel heel mooi  :Y  Succes!

www.partycupcake.nl voor Springerle Moulds! Like m'n Facebook.

7

Re: Kasteel koekjes voor ridders en prinsessen....

Ik heb een grote mould van Brown Bag cookie moulds gebruikt, ze zijn mislukt. In eerste instantie zagen ze er prachtig uit in de oven maar toen ze uit de oven kwamen kwam er lucht tussen de bovenkant alsof er een vel op zat en ze ingezakt waren. Ik ga een nieuwe poging wagen met het recept van De Koekenbakkers. Zou ik het recept voor chocoladekoekjes kunnen gebruiken?

Ik bak in een 4-oven AGA,
Aga gebruikers groep: https://www.facebook.com/groups/715038115222711/

8

Re: Kasteel koekjes voor ridders en prinsessen....

connie11 schreef:

Ik heb een grote mould van Brown Bag cookie moulds gebruikt, ze zijn mislukt. In eerste instantie zagen ze er prachtig uit in de oven maar toen ze uit de oven kwamen kwam er lucht tussen de bovenkant alsof er een vel op zat en ze ingezakt waren. Ik ga een nieuwe poging wagen met het recept van De Koekenbakkers. Zou ik het recept voor chocoladekoekjes kunnen gebruiken?

Dat zijn ook mooie molds inderdaad!! De recepten van Mariëlle kan je gewoon gebruiken hoor, ideaal zijn ze!! Let er alleen op dat je met donkere koekjes soms de hele fijne details niet meer ziet op een  koekje. Succes, ben benieuwd naar je resultaat!

www.partycupcake.nl voor Springerle Moulds! Like m'n Facebook.

9

Re: Kasteel koekjes voor ridders en prinsessen....

Super gaaf zeg! En zo mooi gedetailleerd!
Ik ben zelf niet zo'n fan van koekjes, maar met fondant gaat het ook super! Ben erg blij met mijn nieuwe springerle molds! Kan het iedereen aanraden!!!