1

Onderwerp: Hoe maak ik een stevige volumecake?

Even aan de profs onder ons ;) 
Hoe maak ik een stevige en lekkere volumecake die niet naar het midden in elkaar zakt?.
Ik heb hier wel een recept voorbij zien komen die geweldig schijnt te zijn maar dit recept is zo bewerkelijk.
(komt bijv 312 gr eiwit in voor en je moet het eerst warm laten worden tot volgens mij 43 graden etc)
Schijnt volgens de reacties echt DE cake te zijn en dat geloof ik graag maar hij is zoals gezegd zo bewerkelijk.

Is er geen 1,2,3 en klaar is volumecake recept die niet naar het midden in elkaar zakt?
Het moet wel een stevige cake zijn omdat ik een topsy turfy/ 3D taart van wil maken.

Wie heeft voor mij (en vast meerdere mensen ;) het ultieme makkelijke recept voor een stevige volumecake :) .

2

Re: Hoe maak ik een stevige volumecake?

Dit is het recept wat Colette Petersen gebruikt in haar Craftsy Class 'Piece of Cake'. Google maar op Craftsy en zoek de les op van 'piece of cake'. Je zult zien dat dit een zeer aparte taart is. Er wordt veel 'gecarved' en ik denk dat dit dus een goed recept is. Eerlijk gezegd heb ik het zelf nog niet uitgeprobeerd. Je hoeft de eiwitten in elk geval niet eerst warm te maken. Ik hoor het graag als je het hebt uitgeprobeerd. Zelf ga ik het in juli proberen omdat ik dan zo'n taart ga maken voor mijn vriendin.

Vanilla Cake Recipe
Ingredients
    21 oz. (595 g) sugar
    8 oz. (227 g) butter
    1 cup (240 g) egg whites, at room temperature
    2 teaspoons (8 g) vanilla extract
    18 ounces (510 g) cake flour
    2 teaspoons (10 g) baking powder
    ¾ teaspoon (5 g) salt
    1½ cups (363 g) milk, at room temperature
   
Step-by-Step Instructions
Preheat the oven to 325 F (163 C).
Grease and place a piece of parchment paper in the bottom of two 8- or 9-inch round pans.
Sift together the flour, baking powder, and salt.
Cream the butter and sugar in a large mixing bowl until airy.
Add the vanilla and the eggs, scraping the sides of the bowl, and mix until light and fluffy.
Add the flour mixture in three batches, alternating with the milk, mixing after each addition and ending with the flour.
Mix each addition just until combined.
Tip: Do not over mix or the cake may become dry.
Pour the batter into the prepared pans.
Bake 30 to 35 minutes or until a toothpick inserted in the center comes out clean.
Cool the cakes in the pans on wire racks completely.
Refrigerate until ready to decorate, at least several hours or overnight (wrap in plastic first).
To remove the cakes from the pans, run a knife around the inside edge of each pan.
Then gently tap the edge of the inverted pan on the counter and the cake should come out very easily.