Onderwerp: gistdeeg
Heb al twee maal een gist deeg gemaakt om een lekkere rijste of aardbeienvlaai te maken.
Maar allebei de keren waren de vlaaien te droog en zelfs een beetje taai.
Hoe komt dit?
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » gistdeeg
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Heb al twee maal een gist deeg gemaakt om een lekkere rijste of aardbeienvlaai te maken.
Maar allebei de keren waren de vlaaien te droog en zelfs een beetje taai.
Hoe komt dit?
Ik heb nog nooit een vlaai gemaakt maar gebruik wel gistdeeg voor bijvoorbeeld brood. Belangrijk is dat je het deeg goed genoeg kneedt. Anders rijste het niet goed en wordt je eindproduct compact en droog. Het deeg moet echt heel soepel zijn. Als je deeg nog stug aanvoelt dan kneed je óf nog langer door óf je voegt een klein beetje (denk aan een theelepel) vocht toe en kneed het dan verder.
Als ik brood maak gebruik ik mijn Kitchenaid en kneed dan zeker 10 minuten.
Ik dacht dat je gist deeg juist niet te lang mocht kneden omdat het dan juist taai en elastisch werd.
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » gistdeeg
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.