Onderwerp: spoed-strik-oven??

De hele week liggen mijn fondantlussen voor de strik al te drogen. Ik merkte dat ze (door de warmte?) langzamer droogden. Nu ben ik m in elkaar aan t zetten, alleen nog maar de onderste laag lussen zijn met icing geplakt, en ik merk dat ze zachter worden...grrrrrr......
Ik heb wel eens iets gelezen over het uitharden in de oven, maar kan t nu op mijn tablet niet vinden....iedereen slaapt hier nog, dus boven op de pc kijken gaat niet.
Dus mijn vragen zijn; kan mijn onderste laag strikken, gesteund door keukenrol in de oven? Of zakt hij dan toch nog eerst verder????
En kunnen mijn nog niet gelijmde lussen in de oven, ze liggen  op hun zij...maar zakken ze dan niet in??
Hoeveel graden?
Hoelang?
Oven of hete lucht???
Hoop dat er al iemand wakker is met n antwoord!

Groetjes, Esthers Feestelijke Taarten!
https://www.facebook.com/#!/EsthersFeestelijkeTaarten

2 Laatst bewerkt door Sonj@ (08-06-2013 10:40)

Re: spoed-strik-oven??

Het zou inderdaad best eens aan het weer kunnen liggen, dat het drogen niet wil.... Rotweer  :lol:

Ik heb zelf ook wel eens lussenstrikken in de oven gehad, half uurtje op 50 graden hete lucht ging bij mij prima, maar hoe dat moet met een strik die al half in elkaar zit.... Geen idee of dat werkt eigenlijk. Mijn lussen stonden op zijn kant, maar die werden in ieder geval niet eerst zacht en toe weer harder: die werden meteen hard  :Y

Laat de moed niet zakken!
Met een appel en een ei kun je al bijna een taart bakken!!

3

Re: spoed-strik-oven??

Ik doe eigenlijk altijd mijn lussen of de in elkaar gezette strik in de oven. Ik zet mijn oven op 50 graden zo'n tien minuten . Het word wel eerst zacht maar daarna is het kei hard. Ik zou de strik dus wel ondersteunen. Ik hoop dat je hier wat aan hebt :)

taart in Alphen aan den Rijn
http://www.zoetegedachte.nl

4

Re: spoed-strik-oven??

Ik ben ook al wakker en als ik voor je ga zoeken, lees ik wisselende berichten. Bij de ene lukt het wel en bij de ander niet. Ik zou het gewoon uitproberen als ik jou was, desnoods langer als een half uur niet genoeg is en de boel lijkt ook wel pas hard te worden na afkoelen. Succes ermee en wellicht ondertussen aan iets anders beginnen om bovenop je taart te doen voor alle zekerheid? Stippen?

Tieneke

5

Re: spoed-strik-oven??

Ik weet het ook niet maar misschien heb je iets aan dit topic: http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=97378

Succes

Made with love!

Re: spoed-strik-oven??

Goedemorgen dames!!
Heel erg bedankt voor jullie tips!!!
Ondertussen heb ik de losse lussen n half uur in de oven gehad, werd niet eerst zachter. Dus nu heb ik de geplakte lussen ook in de oven zitten....spannend!!!
Ik heb altijd fondant van in2bake, altijd érg tevreden over. Maar nu met de emmer van 6 kilo..... Hij voelt anders, plakkeriger en dus nu de strik die niet uithard....Staat ook geen merk op he...vraag me af of t wel in2bake is!

Groetjes, Esthers Feestelijke Taarten!
https://www.facebook.com/#!/EsthersFeestelijkeTaarten

7

Re: spoed-strik-oven??

Pffff.... ik duim met je mee!

Tieneke

Re: spoed-strik-oven??

Het ging prima!.... Nog even in de koelkast af laten koelen. Ik was helemaal happy, gelijmde gedeelte voelde goed hard aan!...
En toen wilde ik t uit mijn glazen ovenschotel halen...zat t helemaal vastgeplakt....aaaaarrrrggggg! Logisch, daar had natuurlijk bakpapier onder gemoeten!! Domdomdom! De lussen heb ik-toen mijn hartslag weer normaal was- kunnen redden, het komt dus goed!
Het was n leerzame ochtend!
Bedankt allemaal!

Groetjes, Esthers Feestelijke Taarten!
https://www.facebook.com/#!/EsthersFeestelijkeTaarten

9

Re: spoed-strik-oven??

:o Oeps.... helemaal vergeten erbij te zetten dat bakpapier wel heeeel handig is  :o Gelukkig is het allemaal nog goed gekomen  :Y

Laat de moed niet zakken!
Met een appel en een ei kun je al bijna een taart bakken!!

Re: spoed-strik-oven??

En inmiddels zijn ze weer zacht!  :(  :rolleyes:  :grr:  :grr:  :s  :x

Groetjes, Esthers Feestelijke Taarten!
https://www.facebook.com/#!/EsthersFeestelijkeTaarten

11

Re: spoed-strik-oven??

Oh, meid, het zit je echt niet mee. Wat balen.

Tieneke

12

Re: spoed-strik-oven??

Echt?? Niet te geloven.... ik heb mijn uitgeharde lussen toen in een strik gemaakt en gewoon in de koelkast gehad! die werden niet eens zacht!
Wat voor fondant heb je gebruikt?

Laat de moed niet zakken!
Met een appel en een ei kun je al bijna een taart bakken!!

13

Re: spoed-strik-oven??

Koelkast misschien vochtig?

Herinner je gisteren, droom over morgen, maar leef vandaag!

Re: spoed-strik-oven??

Nee, t lag niet aan de koelkast, want de 2e keer heb ik m niet meer in de koelkast gehad, pas toen de taart af was...En toen bleek t mee te vallen.
In dit topic staat dé taart;

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … 2127451394

Groetjes, Esthers Feestelijke Taarten!
https://www.facebook.com/#!/EsthersFeestelijkeTaarten

15

Re: spoed-strik-oven??

Hoi, ook ik heb problemen met de fondant van in 2 bake. Ik heb al gebeld met hun, ze zijn er mee bezig. Balen.

16

Re: spoed-strik-oven??

Hallo,

Op de site http://www.in2bake.nl/ staan de contact gegevens:
In2Bake (correspondentie)
Herautstraat 10
4871 LN Etten-Leur

Magazijn/Bezoekadres
Penningweg 3D
4879 AE     Etten-Leur
info@in2bake.nl
076-7620140

Re: spoed-strik-oven??

Ik heb net ook gebeld met in2bake!
Ze zijn er idd mee bezig en midden volgende week hopen ze de fondant weer bij taartoutlet te hebben. Er is wel wat verandert in de samenstelling waardoor de fondant iets steviger is...Hij gaat wel weer goed uitharden! Ben benieuwd!!

Groetjes, Esthers Feestelijke Taarten!
https://www.facebook.com/#!/EsthersFeestelijkeTaarten