1

Onderwerp: Ganache loopt uit 'pigs in the mud' taart

Hallo allemaal! Ik heb een vraagje. Ik heb van de week mijn eerste 'pigs in the mud' taart gemaakt. Had hem afgesmeerd met chocoladefudge, wat goed ging. Maar toen ik er daarna de chocoladeganache op goot - 'de modder' - liep de helft er langsaf en aan de onderkant uit. Wat kan ik hier tegen doen? Ik had hem al ongeveer 2,5 uur laten opstijven, moet het nog langer dat het echt dik is? Of moet ik iets van een dijkje spuiten?

Alvast bedankt!

2

Re: Ganache loopt uit 'pigs in the mud' taart

Als hij er af loopt dan is hij inderdaad nog te dun. Het duurt best even voordat hij op dikte is. Is ook afhankelijk van hoe warm het in huis is.

3

Re: Ganache loopt uit 'pigs in the mud' taart

djehr schreef:

Als hij er af loopt dan is hij inderdaad nog te dun. Het duurt best even voordat hij op dikte is. Is ook afhankelijk van hoe warm het in huis is.

Okee bedankt. Je hoeft er verder toch niets mee te doen als je hem overgiet, gewoon de slagroom aan de kook brengen en dan de chocolade erbij?