1

Onderwerp: Deeg te droog

Hallo dames:
Ik heb een probleem dat altijd aanwezig is in mijn taarten.
Ik doe meestal biscuit deeg, lekker luchtig, ze zien er mooi uit:hoog en de  bovenkant plat maar ze zijn altijd te droog. Zonder bekleding, doe ik ze na het bakken in de vriezer maar als ik ze versier, eten we de taart dezelfde dag.
Ik heb in somige videos gezien dat ze druppels doen op de taart als ze gesneden zijn voor de vulling.
Wat is dat voor spul? en hoeveel? Is dat misschien een oplossing voor mijn probleem?

2

Re: Deeg te droog

water met suiker-oplossing: samen verwarmen tot de suiker is gesmolten, en je hebt heerlijk trempeersel, na afkoelen evt. een scheut(je) likeur er in, nóg lekkerder :9 ,

daarmee maak je je biscuit smakelijk en is het niet droog meer.
de onderste laag niet ivm doorzakken van bodem, andere rijkelijk besprenkelen (zoals je op video´s al hebt gezien)

en verder is op google alles wel te vinden wat je weten wilt :)

3

Re: Deeg te droog

Dank je wel omakneeltje; ga ik doen. Met marrasquino bijvoorbeld lijk me erg lekker, toch?

4

Re: Deeg te droog

marasquin past bij de meeste taarten :Y

succes.