1

Onderwerp: Fondarific

wat vraagjes  :D

(zie: http://fondarific.com/)

heeft één van jullie de producten (gumpaste, fondant) van fondarific al eens geprobeert? Zo ja, wat is jouw mening?

met name, was het nou echt lekker van smaak, makkelijk taart mee  te bekleden?

In de Uk verkopen ze het maar 't is erg prijzig, en er staan daar geen product reviews bij...de enige reviews die ik vinden kan staan op de fondarific site zelf en dan ben ik altijd bang dat t marketing is en geen échte mening  :o  :o

bij voorbaat dank
Muffinnetje  :)

2

Re: Fondarific

(oh ja, over smaak valt te twisten, dus wellicht niet zo'n goeie vraag dan qua de smaak ervan... :o )

3

Re: Fondarific

Ik heb wel eens fondarific voor een bedrijf moeten proberen, die er mee bezig was om het in nederland te krijgen. Ik vond het niet heel erg lekker ik had sommige kleuren met een smaakje en sommige naturel om te proberen. Het verwerken van de fondant was een beetje gelijk aan satin ice. Met uitrollen was het wel zo dat het snel plakte en daardoor ook snel scheurde. Het was wel lekker te kneden omdat het zo soepel was. Ik hoop je wat informatie te hebben gegeven :)

taart in Alphen aan den Rijn
http://www.zoetegedachte.nl

4

Re: Fondarific

oh dank je wel!! dat helpt me zeker!

de smaakjes houden mij juist wat tegen ook; een wat neutralere fondant vind ik persoonlijk altijd prettig (dan proef je de taart en vullingen des te meer  :cool: )

kon je de scheurtjes weer dichtstrijken zoals er geclaimd wordt of is dat echt pure marketing?

iig bedankt voor je antwoord! en wat leuk, dat je het testen mocht! zijn ze het uiteindelijk gaan verkopen?

5

Re: Fondarific

Ik hou inderdaad ook van dat je de taart proeft en niet de overheersende smaak van fondant proef tenslotte vul je een taart niet voor niets met lekkere dingen :P
Op zich kon je wel de scheurtjes dichten met je smoother alleen als je de lap die je uitgerold hebt op wilde tillen met je roller dan scheurde die af zo zacht was het :)

Ik weet dat het bedrijf er nog mee bezig is, ze zijn met mijn ervaringen en met van anderen hun ervaringen aan het kijken of hier genoeg vraag naar is in nederland. Er kan dus best zijn dat ze besluiten toch te gaan inporteren en het hier te gaan verkopen :)

taart in Alphen aan den Rijn
http://www.zoetegedachte.nl

6 Laatst bewerkt door muffinnetje (30-05-2013 10:25)

Re: Fondarific

ohhh jee zo zacht dat het al scheurt als je t optilt.. oeps!  bovendien, ik heb altijd vrij warme handen dus fondant gaat al snel kleven, en daarna scheuren, dan wordt dit hem voor mij vast niet... :s

hartstikke bedankt voor je mening!! :thumb:

misschien, als ik volgende keer weer iets bestel dat ik dan een klein potje probeer, voor de leuk ( :o ) maar t is hier best prijzig hoor (frankrijk) hier staan ze dus voor 4 euro 19 voor een potje van 227 gram :/

http://www.feeriecake.fr/gateaux-et-pat … leurs.html

en verder helemaal mee eens hoor, dat de fondant niet overheersen moet! mijn zusje vindt een stukje héérlijk, lekkerder dan de taart zelf  :lol:  maar zij is echt de enige die ik er een groot plezier mee doe dan  ;)

7

Re: Fondarific

Misschien heb je hier iets aan?
http://cakecentral.com/t/596406/fondarific

In dat topic wordt een aantal keer geklaagd dat cutouts zacht blijven. Bij Ace of Cakes gebruikten ze dit laatst voor de warriorcake, juist omdat het zo soepel is en je er lang aan kunt prutsen. Lijkt me dan dus logisch dat je het niet zomaar hard genoeg krijgt (misschien mengen met gumpaste?)
Zou wel willen dat we het hier eens kunnen uitproberen, die smaakjes klinken echt zalig! Vooral in combinatie met cake lijkt het me erg lekker :D

You got to believe that right here right now you're exactly where you're supposed to be

8

Re: Fondarific

dank Miss Pebble! weet wat leesvoer  :)

ik heb inmiddels de rode variant (wel gewoon de buttercream smaak..) besteld, als het goed is morgen in huis en dan zaterdag ga ik een taart (rechthoekig, de Noorse vlag wordt t) ermee bekleden. dan kom ik hier wel nog even mijn ervaring schrijven. De smaakjes fondant heb ik (nog) niet, want de taart die ik ga maken is naturel biscuit met dolce de leche en choco/hazelnoot ganache vullingen, afgesmeerd met ganache. Daarom had ik liever een neutrale fondant smaak om de smaak vd taart niet te overheersen, of ermee te clashen...

maar, als de fondant nou heel erg fijn werkt, dan zal ik zeker eens een cake maken met een smaakjes fondant: dan wel een neutrale cake, white cake met cream cheese vulling ofzo, zodat de fondant de smaakjes geeft zeg maar.

hier is het iig absoluut niet warm vandaag (of de rest vd week) dus dat de fondarific niet tegen het warme weer kan, is bij mij geen probleem..