1

Onderwerp: Appeltaart met FROSTY print (foto) kan dat?

Hallo allemaal,
Mijn zoontje word bijna 6 en wil graag een taart met foto. Nu is hij dol op appeltaart.
Heeft iemand een idee of en hoe ik dat het beste kan doen bij appeltaart?.
(Ik wilde een frosty print bestellen bij www.deleukstetaartenprints.nl)
Alvast bedankt voor de hulp
Groeten Elske

Groetjes Elske

2

Re: Appeltaart met FROSTY print (foto) kan dat?

hoi hoi,
ik gebruik hiervoor het recept van het forum.. 'appeltaart om te bekleden'.
bij mij ook verreweg favoriet. Hierdoor een vrij gladde bovenkant waar volgens mij zonder problemen een foto op gemaakt kan worden.
(ik smeer hem af met botercreme met kaneel en vanille essence heel dun, hierna bekleden met fondant en foto)
succes!

- en.. de taart van dit recept is echt errug lekker :) -

3

Re: Appeltaart met FROSTY print (foto) kan dat?

Bedankt Elletje,
Waar kan ik dit recept vinden?

Groetjes Elske

4

Re: Appeltaart met FROSTY print (foto) kan dat?

komt ie:
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=13451

ow.. zie net dat ik het recept iets heb aangepast..  (na meer dan 10 keer maken krijg je dat hihi):
ik gebruik roomboter en basterdsuiker ipv boter en gewone suiker.

Verder laat ik de appels nadat ze geschild en gemengt zijn met het kaneel en beetje suiker uitlekken - ongeveer een avond tevoren schillen, volgende dag gebruiken voor in de taart, scheelt een hoop nattigheid in je taart ;) -

succes ermee! en alvast een fijne verjaardag!



groetjes,
ellen

5

Re: Appeltaart met FROSTY print (foto) kan dat?

Elletje schreef:

komt ie:
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=13451

ow.. zie net dat ik het recept iets heb aangepast..  (na meer dan 10 keer maken krijg je dat hihi):
ik gebruik roomboter en basterdsuiker ipv boter en gewone suiker.

Verder laat ik de appels nadat ze geschild en gemengt zijn met het kaneel en beetje suiker uitlekken - ongeveer een avond tevoren schillen, volgende dag gebruiken voor in de taart, scheelt een hoop nattigheid in je taart ;) -

succes ermee! en alvast een fijne verjaardag!



groetjes,
ellen

Ja ik pas mijn recepten ook wel aan, na een paar keer bakken, maarrrr
boter is toch roomboter  :D
Maar waarom ik eigenlijk reageer.
Om dat lekken van de appels tegen te gaan, kun je:
.custard poeder door je appelmengsel te roeren, het vocht wordt dan gebonden.
.verkruimelde (bitter)koekjes op de bodem strooien, het vocht wordt opgenomen.
Beide manieren gebruik ik wel eens, met custardpoeder vaak in kleine appeltaartjes, met biterkoekjes in de grotere.
Op deze manier kun je meteen je appels gebruiken en hoef je niet te wachten tot het vocht eruit gelekt is.

Mijn faceboekpagina met mijn taartjes
http://www.facebook.com/pages/Home-made … 1595328591