Onderwerp: [HOWTO] Grote Gerbera
Na het plaatsen van mijn Gerbera-bruidstaart hebben een aantal dames gevraagd of ik een Howto wilde maken van mijn gerbera's.
Ik heb mijn best gedaan en hoop dat jullie er iets mee kunnen.
1. Je hebt nodig:-
rolmatje
roller
kwastje
tylose-lijm
bone-tool
vein-tool
foam matje
scherp mesje
JEM bloemhart uitstekertje (de 1na grootste van het setje)
Daisy plunger 7cm
Daisy plunger 3,5cm
grote flowerformer cup
pouch met poedersuiker/maïzena
zwart fondant
geel fondant
fondant in een kleur naar keuze (ik gebruik 1:1 fondant:gumpaste)
2. steek het bloemhartje het JEM uitstekertje uit de zwarte fondant en maak de onderzijde ook een beetje bol. (heb je niet zo'n uitstekertje, maak dan een bolletje een beetje plat en bewerk het met een zeefje o.i.d.)
3. rol de gekleurde fondant dun uit op een beetje poedersuiker/maizena (niet zo dun dat je er door heen kan kijken) en steek 2 grote bloemen uit met de plunger cutter. Druk het reliëf er goed in.
4. leg de bloemen ondersteboven op het foam matje en bewerk elk blaadje van buiten naar binnen met de brede kant van de bone-tool. Niet te hard, het reliëf moet wel bewaard blijven.
5. laat de bewerkte bloemen heel even liggen zodat ze een klein beetje drogen voor je ze weer omdraait.
6. leg de 1e bloem met het reliëf naar boven in de flowerformer cup.
7. lijm de 2e bloem er trapsgewijs bovenop. Smeer de lijm dun uit tot iets verder dan het begin van de blaadjes, dan breken ze minder snel af.
8. rol de gele fondant dun uit en steek er 1 kleine bloem uit.
9. snijd met een scherp mesje elk blaadje 3x in.
10. leg de bloem op het foam matje en gebruik de smalle kant van de bone-tool om elk bladdeeltje van buiten naar binnen te bewerken.
11. smeer de bloem dun in met lijm en vouw hem wat rommelig om het zwarte bloemhart heen.
12. rol de gekleurde fondant opnieuw dun uit en steek er 3 kleine bloemen uit.
13. snijd van elke bloem elk blaadje in het midden in met een scherp mesje.
14. leg de bloemen op het foam matje en bewerk van alle 3 de alle blaadjes met de smalle kant van de bone-tool.
15. smeer het bloemhart dun in met lijm.
16. plak de 1e bloem om het bloemhart heen. Deze blaadjes sluit aan op de gele.
17. smeer de 2e bloem dun in met lijm en plak hem iets losser om de vorige.
18. met de veiner-tool kun je nu de blaadjes van de grote bloemen nog wat optillen zodat ze wat losser vallen.
19. de 3e bloem plak je in het hart van de grote bloemen.
20. plak het bloemhart nu in het midden van de grote bloemen en freubel met de veiner-tool aan alle blaadjes tot ze naar je zin staan.
21. na een dag of 3 is je bloem goed gedroogd en kun je ze met icing op je taart of cupcake bevestigen.
www.facebook.com/opentoptaart. :-)