1

Onderwerp: Hoe bewaar ik koekjes van recept P. Porchen?

Ik heb koekjes gebakken welke ik later nog van een mooie versiering wil voorzien, hoe bewaar ik deze het beste zodat ze niet slap worden?
In een dichte kartonnen taartdoos misschien of in lichtdicht afgesloten trommel? Of ergens anders in?

www.dezoeteverleiding.com Ik kan ook printen op ouwel en frosty! Kijk ook eens op mijn Facebookpagina www.facebook.com/dezoeteverleidingbreda

2

Re: Hoe bewaar ik koekjes van recept P. Porchen?

Het beste in een luchtdichte trommel.  :Y

3

Re: Hoe bewaar ik koekjes van recept P. Porchen?

Net als als alle andere koekjes..

Niet in een luchtdichte trommel.. maar in een koekjes trommel..
In een luchtdichte trommel worden koekjes zacht..

Deleukstetaartenshop Almere, verkozen tot leukste winkel van Almere en van Flevoland!

4

Re: Hoe bewaar ik koekjes van recept P. Porchen?

Inderdaad in een koekjestrommel: hier een metalen ronde erg oude trommel en ook geprobeerd in een luchtdichte plastic trommel...........

Oplossing is: idd niet in de plastic luchtdichte variant...........worden meteen zacht.

Je zou evt rijstkorrels toe kunnen voegen die het vocht opnemen........

5

Re: Hoe bewaar ik koekjes van recept P. Porchen?

Ik heb -na een tip hier op het forum- zo'n plastieken doos van de IKEA (zie; .ikea.com/be/nl/catalog/products/70128585/  even www ervoor) gekocht. Op de bodem ligt een roostertje. Daaronder strooi ik rijstkorrels. Op die manier blijven de koekjes heel knapperig

6

Re: Hoe bewaar ik koekjes van recept P. Porchen?

Een paar suikerklontjes in de trommel erbij.
Als er al vocht is gaat dat hierin zitten.

Mijn faceboekpagina met mijn taartjes
http://www.facebook.com/pages/Home-made … 1595328591

7

Re: Hoe bewaar ik koekjes van recept P. Porchen?

sam schreef:

Ik heb -na een tip hier op het forum- zo'n plastieken doos van de IKEA (zie; .ikea.com/be/nl/catalog/products/70128585/  even www ervoor) gekocht. Op de bodem ligt een roostertje. Daaronder strooi ik rijstkorrels. Op die manier blijven de koekjes heel knapperig

Zo doe ik het ook, dus wel luchtdicht, maar met wat rijstkorrels.

Zoals je ziet lopen de adviezen 180 graden uiteen, lekker lastig he? :+  Ik raad je aan gewoon beide manieren eens uit te testen en te zien wat voor jou het beste werkt. :Y Als je voor luchtdicht gaat is het wel belangrijk dat je koekje echt helemaal zijn uitgehard/gedroogd, anders houd je inderdaad het vocht erin. ( Bij koektrommel daarentegen komt er juist vocht weer bij terug in ;) , maar dat is mijn ervaring :) )

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

8

Re: Hoe bewaar ik koekjes van recept P. Porchen?

Zag vandaag deze post op Facebook van Sweetopia:

http://sweetopia.net/2012/02/how-long-d … d-cookies/

Ik blijf toch maar bij haar advies ;)

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

9

Re: Hoe bewaar ik koekjes van recept P. Porchen?

Hmmm... ik doe ook altijd luchtdicht met wat rijst erbij. En als ze toch zacht worden, gewoon een half uurtje op 50 graden in de oven terugstoppen (met icing en al) en dan zijn ze na afkoelen weer lekker knapperig.

Tieneke

Re: Hoe bewaar ik koekjes van recept P. Porchen?

Karin09 schreef:

Inderdaad in een koekjestrommel: hier een metalen ronde erg oude trommel en ook geprobeerd in een luchtdichte plastic trommel...........

Oplossing is: idd niet in de plastic luchtdichte variant...........worden meteen zacht.

Je zou evt rijstkorrels toe kunnen voegen die het vocht opnemen........

Idd, zakje rijstkorrels erbij of een handje suikerklontjes.