1

Onderwerp: Botercreme ontdooien

Hoi,

Weet er iemand of je de 'luchtige botercreme' van hier op de site kan ontdooien?

Deze is gemaakt met bloem en melk.

Of iemand nog een goed recept voor gewoon de taart af te smeren? want heb eens gewone botercreme gemaakt 200 boter en 200 bloemsuiker, maar het blijft korrelig.

De luchtige botercreme is een geweldig recept, maar ik had het nog nooit ingevrozen. Dus hopelijk kan ik deze morgen gebruiken om af te smeren, hij is nu aan het ontdooien in de koelkast.

Ik heb alleen wat bang omdat het met melk is dat recept en dat het ontdooien en hergebruiken niet meer lukt?

2

Re: Botercreme ontdooien

mix je de boetercrème 1:1 wel lang genoeg? Ik mix het met de standmixer  zeker 10 minuten. Hij is dan bijna wit.

3

Re: Botercreme ontdooien

Hoi ik denk dat ik zeker een halfuur heb ik gemixt, dan uit noodzaak even au bain marie verder gemixt en nu nog niet gelukt. Ik word er zot van :)

4

Re: Botercreme ontdooien

wat voor een mixer gebruik je?
Handmixer?
Losse garde met de hand?
Kenwood/kitchenaid systemen?

Persoonlijk zou ik niet met de bc extra afsmeren door de hoeveelheid melk.

Je kan beter 100gr roomboter + 100gr poedersuiker mixen, zeker 10 a 15min met een kenwood.
Dan is het spierwit en boterzacht om te smeren.

mocht je botercreme willen ontdooien dan duurt het wel een paar uur voor het op temperatuur is en dan moet je het nog zeker 20min mixxen.

Maar dat is mijn persoonlijke ervaring :)

www.cakelady.nl
regio Zaanstad / 't Gooi / Arnhem / Zevenaar

5

Re: Botercreme ontdooien

[MOVE] -> taartdecoratie algemeen...........voor alle vragen over invriezen en ontdooien