1

Onderwerp: nog maar eens een vraag over cupcake toeven en decoratie

Ik heb heel veel gelezen en ook veel gezocht op internet.

Ik wil graag weten welke toef het lekkerste is maar waarbij de fondant decoratie niet smelt. (Dus de botercreme mix kan ik al niet gebruiken)
De cupcakes moeten ook buiten de koeling kunnen blijven.

Dus wie kan mij helpen??
Ik heb op al mijn vragen wel een los antwoord (zoals welke toeven je kan maken enzo) Maar ik kan echt geen antwoord vinden in deze combinatie.

Dus welke toeven kan ik maar voor op de cupcakes waarbij:
- de toef mooi blijft
- de fondant decoratie niet smelt
- de cupcake/toef gewoon buiten de koeling mag staan

Alvast bedankt!

2

Re: nog maar eens een vraag over cupcake toeven en decoratie

Ik zou zeggen botercrème. Mijn decoraties zijn er nog niet van gesmolten.
Je kan er makkelijk een kleur of een smaak aan geven en blijft mooi staan.
En niet geheel onbelangrijk ze blijven goed, mooi en lekker op kamertemperatuur dus de koelkast hoeft niet.

3

Re: nog maar eens een vraag over cupcake toeven en decoratie

Je kan ook een soort botercreme icing maken.
Dan wordt de buitenkant iets harder en heb je een beetje het icing gevoel, maar is de binnenkant nog lekker zacht.
Is gewoon met boter, poedersuiker en wat vanille extract, dus kan gewoon fondant boven op.


Ik ga het recept even voor je zoeken.

p.s. is wel zoet......(dus geen super grote toeven spuiten, vind hem zelf wel erg lekker)

I may not be perfect, but i'm always me

4

Re: nog maar eens een vraag over cupcake toeven en decoratie

Pinqui schreef:

Ik zou zeggen botercrème. Mijn decoraties zijn er nog niet van gesmolten.
Je kan er makkelijk een kleur of een smaak aan geven en blijft mooi staan.
En niet geheel onbelangrijk ze blijven goed, mooi en lekker op kamertemperatuur dus de koelkast hoeft niet.

Bedankt voor je reactie
1:1 botercreme vindt ik echt niet lekker voor toeven. Dat is prima om af te smeren. Maar 1 hap van die creme is echt niet lekker. Botercreme van de mix is wel lekker, maar dan smelt de fondant :S

5

Re: nog maar eens een vraag over cupcake toeven en decoratie

je kan ook een creme nemen met monchou en chocola en poedersuiker..als je het recept wil hoor ik het wel. ook zijn er merenge met chocola heb ik geloof ik ook ergens :think:

6

Re: nog maar eens een vraag over cupcake toeven en decoratie

Monchou kan denk ik niet buiten de koelkast toch?

7

Re: nog maar eens een vraag over cupcake toeven en decoratie

Leoniekebuck schreef:

dit recept heb ik een keer op internet gevonden ik dacht hier . Maar toen ik het kwijt was kon ik het nergens meer vinden . Vandaag heb ik het gelukkig weer gevonden . EN het is zo lekker dat ik het met jullie wil delen . Komt het van iemand van jullie bedankt ervoor

100 gr monchou
100 gr witte chocolade smelten en  door elkaar mixen

daarna 250 poedersuiker erdoor mixen

goed af laten koelen en dan toefen maar

hier vinden we het heerlijk

deze heb ik al gevonden voor je, is ook hier van het forum

8

Re: nog maar eens een vraag over cupcake toeven en decoratie

klinkt wel lekker om een keer te proberen! Maar denk ik dus niet geschikt voor nu.

9

Re: nog maar eens een vraag over cupcake toeven en decoratie

dit is het recept.
Heb ik ook ergens hier vandaan.
175 gram roomboter
350 gram poedersuiker
3 eetlepels kokend water
vanille extract

Zoals ik al zei, is vrij zoet doordat er heel veel poedersuiker doorheen zit.
Het water is minimaal en daardoor kan er gewoon fondant oid tegen/op geplakt worden.

Je kan het ook heel goed kleuren, kan buiten de koelkast.

Misschien heb je er wat aan.

Groetjes

I may not be perfect, but i'm always me

10

Re: nog maar eens een vraag over cupcake toeven en decoratie

Dankje! Dat is er al 1! Super!
Iemand nog meer ideetjes?

Re: nog maar eens een vraag over cupcake toeven en decoratie

Opgeklopte chocoladeganache werkt ook heel goed en kan buiten de koelkast

Groetjes Petra

12

Re: nog maar eens een vraag over cupcake toeven en decoratie

Dittie schreef:
Pinqui schreef:

Ik zou zeggen botercrème. Mijn decoraties zijn er nog niet van gesmolten.
Je kan er makkelijk een kleur of een smaak aan geven en blijft mooi staan.
En niet geheel onbelangrijk ze blijven goed, mooi en lekker op kamertemperatuur dus de koelkast hoeft niet.

Bedankt voor je reactie
1:1 botercreme vindt ik echt niet lekker voor toeven. Dat is prima om af te smeren. Maar 1 hap van die creme is echt niet lekker. Botercreme van de mix is wel lekker, maar dan smelt de fondant :S

1:1 botercrème vind ik zelf ronduit smerig dus daar zou ik ook noit een toefje mee spuiten. Maar ook met de mix smelt het niet. JE moet wel je bakje prut goed laten staan dat tot het echt net gelei is en minder water gebruiken, maar dan kan je er zelfs mee afsmeren.
Ik gebruik alleen maar 100 ml water (of sap) ipv 200 ml