1

Onderwerp: [FEEDBACK]1e bruidstaart

ik had de poppetjes al eerder laten zien maar hier is het eindresultaat
http://www.mijnalbum.nl/GroteFoto-DSI67HIQ.jpg
http://www.mijnalbum.nl/GroteFoto-AP6OMPDY.jpg
http://www.mijnalbum.nl/GroteFoto-DHEKJPE4.jpg
http://www.mijnalbum.nl/GroteFoto-38AYXUHW.jpg
http://www.mijnalbum.nl/GroteFoto-3SPL68HI.jpg

brownietaart gevuld met 1x lemmoncurd en citroenkwarktaarttoetje en 1x  frambozenjam met aangevette slagroom
afgesmeerd met citroenbotercreme

thuis was alles nog strak maar na 45min in de auto is toch de vulling een beetje uitgebulpt en de strik wat ingestort .
ook moet ik voortaan of dikker afsmeren of de kleur van de botercreme aanpassen aan chocotaart
er is nog wel het eea aan te verbeteren maar t bruidspaar was er super blij mee

http://www.mijnalbum.nl/GroteFoto-GJCZBARA.jpg

ze lijken toch wel een beetje?

"Life is what happens to you, while you're busy making other cakes"

2

Re: [FEEDBACK]1e bruidstaart

Ik vind je taart zeker wel mooi geworden. Jammer dat de krullen wat zijn ingezakt, en de BC ging puilen...
En de leerpunten: ja, je noemt ze zelf al, dus dat komt de volgende keer ongetwijfeld goed!
En ja, ik herken je bruidspaar in het bruidspaar....dus ze lijken wel!

begin de dag met een dansje, begin de dag met een lach...
want wie vrolijk is in de morgen, die lacht de hele dag!

3

Re: [FEEDBACK]1e bruidstaart

Echt superleuk gedaan. Die katjes zijn echt schitterend en ja, voortaan gekleurde créme en iets dikker fondant gebruiken en je hebt een nóg mooiere taart.

Ik vind 'm echt leuk en hartstikke goed geboetseerd  :thumb:

Taartalataaaaaaaaaaaaaa

4

Re: [FEEDBACK]1e bruidstaart

thanks dames

ik snap niks van deze fondant
die wil maar niet hard worden
normaal gesproken wordt fondant met gumpast hard als je er naar kijkt en deze keer had ik het allemaal ruim een week laten drogen maar was hij nog net zo zacht als op het moment dat ik m uit de verpakking haalde

"Life is what happens to you, while you're busy making other cakes"

5

Re: [FEEDBACK]1e bruidstaart

Wat leuk! En ja, het bruidspaar herken ik er meteen in!!!

"Ik weet het zeker...........denk ik!"

6

Re: [FEEDBACK]1e bruidstaart

Heb je de taart voor het vervoeren in de koelkast gehad? Het ziet er uit alsof de strik en het bruidspaartje zijn gaan zweten.
Verder toch een erg leuke taart!

Kom eens een kijkje nemen in onze winkel in Tilburg, 95m2 taartplezier!

7

Re: [FEEDBACK]1e bruidstaart

het paar lijkt zeker en de evt verbeterpunten heb je zelf ook al genoemd
komt zeker goed
succes

8

Re: [FEEDBACK]1e bruidstaart

ze lijken zeker goed :Y  :thumb:

ik denk dat je probleem de koelkastvulling is; de volgende keer niet gebruiken wanneer je zo'n eind moet rijden én de lussenstrik er pas opzetten na aankomst. Nu is het vocht in de strik gekomen....
Ook kun je de strik beter van puur paste maken, wordtie veel sneller hard en blijft dat ook :)

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

9

Re: [FEEDBACK]1e bruidstaart

leuk geboetseerd en zelfs de jurk en kleur past goed.

Ik smeer mijn taarten tegenwoordig af met witte chocolade ganache. Voordeel is dat de taart niet meer doorschijnt met witte of lichte bekleding. De taart een nachtje laten opstijven voor de fondant bekleding.

De strik maak ik wel van fondant (met een beetje tylose) en idd pas er op zetten op de lokatie.

10

Re: [FEEDBACK]1e bruidstaart

ik werk ook liever met ganache om af te smeren maar het bruidspaar wilde perse citroen botercreme

en deze fondant was gewoon niet geschikt voor strikken
jammer maar het is niet anders

maar thanks voor jullie reacties

"Life is what happens to you, while you're busy making other cakes"

11 Laatst bewerkt door pleun79 (13-05-2013 19:51)

Re: [FEEDBACK]1e bruidstaart

1x is genoeg

"Life is what happens to you, while you're busy making other cakes"

12

Re: [FEEDBACK]1e bruidstaart

Ik had en heel ander beeld bij haar jurk, vind m meer paars dan groen.
Verder is je taart mooi strak, alleen jammer van het doorschijnen inderdaad.

Kom je gezellig op m'n facebook gluren? www.facebook.com/mondvoltaart

13

Re: [FEEDBACK]1e bruidstaart

Ik vind 'm erg leuk, en het bruidspaartje is erg leuk en gelijkend!

Tipje tegen het doorschijnen: na het afsmeren eerst bekleden met een heel dun laagje blanke marsepein en dan een dun laagje witte fondant.   :Y

<><
Cupcakeblogger voor www.huisvanbelle.nl

14

Re: [FEEDBACK]1e bruidstaart

@ anoukjewel het was echt een hele rare kleur
de basis was taupe en afhankelijk van het licht was hij blauw groen rood paars of bruin
zooooo moeilijk na te maken

@elleoi marsepijn was niet wenselijk omdat het bruidspaar dat echt vies vind
jammer he

maar thanks voor jullie reacties :Y

"Life is what happens to you, while you're busy making other cakes"

15

Re: [FEEDBACK]1e bruidstaart

Hij is fantastisch  :thumb:

16

Re: [FEEDBACK]1e bruidstaart

Ondanks alle verbeterpunten die je zelf al genoemd hebt is hij prima gelukt toch? Vraagje wat betreft de fondant. Welk merk heb je gebruikt? Ik ben juist op zoek naar fondant die niet uithardt. Kan tegenwoordig alleen nog uithardende fondant vinden.

17

Re: [FEEDBACK]1e bruidstaart

Vind het toch wel een knappe taart hoor en het koppeltje is heel mooi gemaakt!

Ik maak alles met Callebaut suikerpasta en voeg (bijna) nooit tylose oid toe en ben er super tevreden van! Zacht voor het uitrollen en boetseren en hard mooi uit... + super lekker :D

Doe zeker zo verder!

18

Re: [FEEDBACK]1e bruidstaart

Anja ik heb de witte fondant van de taartoutlet gebruikt 6 zoveel per kilo

"Life is what happens to you, while you're busy making other cakes"

19

Re: [FEEDBACK]1e bruidstaart

Anja ik heb de witte fondant van de taartoutlet gebruikt 6 zoveel per kilo

"Life is what happens to you, while you're busy making other cakes"

20

Re: [FEEDBACK]1e bruidstaart

pleun79 schreef:

Anja ik heb de witte fondant van de taartoutlet gebruikt 6 zoveel per kilo

bedankt.Heb al even gekeken, maar er zijn 2 soorten. Van PME, en een merkloze.

21

Re: [FEEDBACK]1e bruidstaart

De merkloze was het

"Life is what happens to you, while you're busy making other cakes"

22

Re: [FEEDBACK]1e bruidstaart

Hoi Dames,

Ik heb dit probleem namelijk ook.

Dat de taart door schijnt met lichte bekleding.
Waarmee kan ik dan het beste afsmeren. Tot nu toe heb ik alleen maar kunnen lezen dat je kunt afsmeren met botercreme of choco ganache. Gewoon choco ganache waarmee je kun vullen of is hier een ander recept voor.

Ik vind het altijd zonde van de taart. Ik bekleed hem wel altij iets dikker.

Ook het zacht worden van voorbereide bloemen of vlinders worden zacht. De ene keer gaat het wel goed en de andere keer niet.
Fondant met tylose word zacht in de koelkast of zoals vandaag met vochtig weer.

Nu twijfel ik ook aan mezelf. (mischien had ik de vorige keer alleen maar gumpaste gebruikt).

Maar in ieder geval ik vind het stelletje geweldig........

Ik moet nu de taart in de gaten houden.