Onderwerp: zelf likeur maken
Ik heb ondanks dat ik zelf niet drink zeer veel likeur gemaakt ( toen in zweden het nog makkelijk was om thuisgebrande alcohol te krijgen ), en het recept is heel enkel maar vergt wel geduld.
het is de verhouding 1-1-1
neem een portie fruit, ik nam dan 500 gram.
zelfde hoeveelheid suiker 500 gram
zelfde hoeveelheid doorzichtige alcohol, 500 ml dus bv. wodka of inmaak-brandewijn. 36% maar het liefst 40% als het gaat.
Alles in een ruime grote weckpot. (2 keer zo groot als de inhoud)
je kunt ook wat kruiden en vaniljesuiker toevoegen, de laatste geeft een diepere smaak van de vruchten
Bessen kun je het beste even een nachtje invriezen en dan bevroren met de suiker mengen en weer een nachtje laten staan, vervolgens dan de alcohol erover.
in een raamkozijn zetten op een zonnige plaats. elke dag even goed schudden en na 3 maanden zeven. Klaar is de likeur. en de vruchten, die kun je in een potje doen, en is heerlijk in een volwassen taart!
Ik heb dit gemaakt met:
Lingon (zweedse veenbessen)
aardbeien
bosbessen
framboos
ananas en kokos
manderijnen
sinasappel en kaneel, kardamom en kruidnagels (kerstlikeur!)
Echt het proberen waard!
Ik hoop dat jullie het een leuk recept vinden,