1

Onderwerp: Lijmen: hoe zit het nou???

Icing, Royal Icing,  eetbare lijm, water, piping gel...
AAAHHH! :s

Wie helpt me uit de brand, want ik zie door de bomen het bos niet meer.
Waar gebruik je wat voor?
Normaal gebruik ik water en soms icing (de tubes van Wilton) maar dat houdt niet altijd.
Nu moet ik een wat grotere strik vastlijmen.
Kan ik daar het beste royal icing voor gebruiken?
En kan ik de restjes daarvan eigenlijk bewaren?

Kom je gezellig op m'n facebook gluren? www.facebook.com/mondvoltaart

2

Re: Lijmen: hoe zit het nou???

die kant klaar icing van wilton vin ik niks.

piping gel vind ik gele goede.

icing kan je in besloten bakje in koelkast bewaren  en werkt prima voor lijmen

3

Re: Lijmen: hoe zit het nou???

Maar ik had altijd het idee dat piping gel een soort van vloeibaar blijft.
Is dat niet zo dan?

Kom je gezellig op m'n facebook gluren? www.facebook.com/mondvoltaart

4

Re: Lijmen: hoe zit het nou???

nee,ik gebruikt vaak deze het is soort dikke gel

5

Re: Lijmen: hoe zit het nou???

Piping gel is de seconde lijm onder de eetbare lijmen, ik gebruik het heel veel, klein beetje in een bakje doen, eventueel een heel klein beetje water erbij. Super spul  :Y

6

Re: Lijmen: hoe zit het nou???

ik gebruik tylose en  water
plakt ook heel erg goed

7

Re: Lijmen: hoe zit het nou???

Bij een lussenstrik gebruik ik ook RI, maar wanneer ik maar 1 strik heb, pak ik een beetje fondant wat ik met een beetje water heel zacht en plakkerig maak. Hier plak ik de strik dan mee vast.

8

Re: Lijmen: hoe zit het nou???

ik gebruik eetbare lijm van tylose met water als het echt goed vast moet zitten.

9

Re: Lijmen: hoe zit het nou???

Hier ook een tyloselijm-fan!
Enige nadeel is dat het even duurt voordat het droog is en ook goed vast zit.

10

Re: Lijmen: hoe zit het nou???

Met eetbare lijm van tylose+water blijven zware (uitgeharde) decoraties echt niet zitten. Bij mij vallen ze iig gelijk van de taart af  :s

11 Laatst bewerkt door Brenda1512 (04-04-2013 15:35)

Re: Lijmen: hoe zit het nou???

Ik plak zwaardere zaken met RI, en dan niet de kant en klare maar die ik zelf maak op basis van Merengue poeder.
Al het andere met tyloselijm.

Er zijn er ook die plakken met gesmolten fondant maar daar weet ik het fijne niet van!

12

Re: Lijmen: hoe zit het nou???

Bren, ik heb inmiddels een zak van fc dus ga het daar maar mee maken

Kom je gezellig op m'n facebook gluren? www.facebook.com/mondvoltaart

13

Re: Lijmen: hoe zit het nou???

O dat kan vast ook goed hoor! Ik houd gewoon van moeilijk ;-)

14

Re: Lijmen: hoe zit het nou???

ik heb laatst mijn strik met candy melts geplakt ging super goed mischien een optie voor je?

groetjes

15

Re: Lijmen: hoe zit het nou???

Ik heb nu binnenkort een bruidstaartopdracht en ik moet bloemen plakken, zoals op deze taart:

http://www.zoeclarkcakes.com/white-rose … -cake.html

Denk dat ik dit het beste kan doen met RI, hoe lang moet ik dit vasthouden voor het droog is?

Kom je gezellig op m'n facebook gluren? www.facebook.com/mondvoltaart

16

Re: Lijmen: hoe zit het nou???

Hm, roosjes steek ik met een tandenstoker in de taart, ik weet niet of dat gebruikelijk is?  :think:  :o

17

Re: Lijmen: hoe zit het nou???

De bloemen die ik ga maken zijn vrij plat, daar kan geen tandenstoker in.

Kom je gezellig op m'n facebook gluren? www.facebook.com/mondvoltaart