1

Onderwerp: Help!!! wat met eiwitpoeder met suiker in???

Ik heb een dringend vraagje,

ik heb online een potje eiwitpoeder gekocht, om eiwitglazuur of meringuebotercreme te maken.  nu zie ik bij de ingrediënten dat er suiker in zit.  Vrij veel denk ik zelfs, eerst staat suiker, dan 45% gedroogd kippeneiwit, stabilisator en losmiddel.
Moet ik het gewone recept volgen of moet ik er minder suiker in doen?

Of welke verhouding water moet ik toevoegen?

Alvast bedankt voor jullie hulp!
lieve groetjes!

Re: Help!!! wat met eiwitpoeder met suiker in???

Ik zou gewoon het recept volgen, want zelfs al is de helft suiker, je gebruikt misschien maar 15 gram ofzo, dus dan zou het max 7,5 gram suiker zijn. Denk niet dat je dat proeft  ;)

Welk merk is het? Is het echt eiwitpoeder, of meringuepoeder ?

I never met a calorie I didn't like....

3

Re: Help!!! wat met eiwitpoeder met suiker in???

er staat geen merk op maar komt van in2bake.  er staat wel eiwitpoeder op anders....

maar kan het dan geen kwaad dat er minder eiwit in zit als je hetzelfde recept gebruikt?

4

Re: Help!!! wat met eiwitpoeder met suiker in???

In meringue powder van Wilton zit ook suiker. Zou gewoon het recept aanhouden hoor.

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

5

Re: Help!!! wat met eiwitpoeder met suiker in???

Bedankt  :)

6

Re: Help!!! wat met eiwitpoeder met suiker in???

Ik lees even mee :)
Wat is het verschil dan tussen eiwitpoeder en merinque poeder?

Soms heb je van die dromen die je wakker houden,
.........tot je ze uitvoert.

Re: Help!!! wat met eiwitpoeder met suiker in???

Gewoon je recept volgen.
Ik gebruik altijd het eiwitpoeder van Wilton om MBC te maken.

Grtjs!

Groetjes,Marie.
Making a cake.....It's my personal therapy!!!

8

Re: Help!!! wat met eiwitpoeder met suiker in???

ik zou 2 keer zoveel van dat eiwitpoeder gebruiken en voor de rest je recept volgen. (Dus niet meer water en poedersuiker, alleen meer eiwitpoeder)Anders heb je uiteindelijk maar de helft van de normale hoeveelheid eiwit in je icing en dan wordt het minder stevig lijkt mij.

If life gives you lemons, make lemoncurd.