1

Onderwerp: Ruffle taart bekleden

Ik heb een vraagje.. Aanstaand weekend wil ik een ruffle taart maken maar hoe pak ik dit het beste aan?

Moet je de taart eerst helemaal bekleden met fondant of is de bovenkant voldoende?? Ik weet niet of ik de ruffles rechtstreeks vast kan plakken aan de botercremelaag van de buitenkant taart..

Als ik zo naar diverse foto's kijk, lijken de ruffles elkaar zo te overlappen dat de taartzijkant volledig bedekt wordt met fondant..

Heeft iemand hier ervaring mee en kan iemand mij hierbij helpen??

Er is altijd een reden voor taart en anders verzin ik hem wel!!

Re: Ruffle taart bekleden

Het kan allebei. Als je ze direct in de BC wil drukken wel 1:1 gebruiken, met de mix heb je kans op smelten. Trouwens met chocoladeganache gaat het ook heel goed.

Groetjes Petra

3

Re: Ruffle taart bekleden

Thnxx, goede tip dat van de ganache!! Dat ga ik proberen, ben benieuwd :-)

Er is altijd een reden voor taart en anders verzin ik hem wel!!

4

Re: Ruffle taart bekleden

Hoi hoi,

Ik heb pas een stapeltaart gemaakt waarvan de onderste een ruffle was.
Ik had hem afgesmeerd met ganache en nadat ik hem uit de koelkast heb gehaald, heb ik de ruffles gewoon met eetbare lijm geplakt op de ganache. En voor de bovenkant heb ik wel een cirkel uitgerold die net langs de rand viel zeg maar...
http://www.mijnalbum.nl/Foto-C4JHJLON-D.jpg

Een dag niet gebakken, is een dag niet geleefd
Facebook: Dilek Ozel-Dogansoy / instagram : dilekozel

5

Re: Ruffle taart bekleden

Hij is heel mooi!! Ik heb mijn plan toch maar even in de koelkast gezet omdat er nogal veel werk in zit..

Ik heb voor aanstaande zondag 2 taarten nodig voor mijn eigen verjaardag en ik heb ook nog ja gezegd tegen een vriendin om er voor zondag eentje voor haar zoontje te bakken met een 15 cc..

Zaterdag ben ik niet thuis en moet dus alles vrijdag afhebben!!  :s  Ik ben al bezig met diverse decoraties maar ik ben bang dat mijn eigen taarten 'vrij simpel' worden..

Ik hoop gauw de tijd te vinden om er alsnog eentje met ruffles te maken. Bedankt voor jullie tips!!

PS. Ganache (volgens het recept van de site) kan buiten de koelkast bewaard worden op de dag van serveren?? Vind het veel gezelliger om ze op tafel te zetten i.p.v. in de koelkast..

Er is altijd een reden voor taart en anders verzin ik hem wel!!

6

Re: Ruffle taart bekleden

Tante Lalou schreef:

Ganache (volgens het recept van de site) kan buiten de koelkast bewaard worden op de dag van serveren?? Vind het veel gezelliger om ze op tafel te zetten i.p.v. in de koelkast..

Ja hoor dat kan. Door het verhitten van de slagroom en het toevoegen van de chocolade kan het buiten de koelkast bewaard worden, mits de (overige) vulling hier ook geschikt voor is.

Dat is toch een TAART waard!

7

Re: Ruffle taart bekleden

Tante Lalou schreef:

Hij is heel mooi!! Ik heb mijn plan toch maar even in de koelkast gezet omdat er nogal veel werk in zit..

Ik heb voor aanstaande zondag 2 taarten nodig voor mijn eigen verjaardag en ik heb ook nog ja gezegd tegen een vriendin om er voor zondag eentje voor haar zoontje te bakken met een 15 cc..

Zaterdag ben ik niet thuis en moet dus alles vrijdag afhebben!!  :s  Ik ben al bezig met diverse decoraties maar ik ben bang dat mijn eigen taarten 'vrij simpel' worden..

Ik hoop gauw de tijd te vinden om er alsnog eentje met ruffles te maken. Bedankt voor jullie tips!!

PS. Ganache (volgens het recept van de site) kan buiten de koelkast bewaard worden op de dag van serveren?? Vind het veel gezelliger om ze op tafel te zetten i.p.v. in de koelkast..


wat een herkenning! Ik was ook van plan voor mijn eigen verjaardag (vrijdag) een ruffle te maken, maar vrees ook dat dit wordt veranderd in wat eenvoudigers....

begin de dag met een dansje, begin de dag met een lach...
want wie vrolijk is in de morgen, die lacht de hele dag!

8

Re: Ruffle taart bekleden

Ik heb laatst een ruffle taart gemaakt en durfde het niet aan om dit rechtstreeks op de ganache te plakken heb het eerst bekleed niet erg netjes maar daar zag je niks van  gewoon stroken geplakt. Nu probeer ik het wel over de ganache, moet er nog een maken.

http://www.mijnalbum.nl/Foto-LCNSTBQG-D.jpg

Ik denk en kijk in "taart"

9

Re: Ruffle taart bekleden

Ik wilde ook heel graag een ruffletaart maken.
Er gaan wat uurtjes frillen inzitten, maar ik ben toch blij dat ik het gedaan heb voor moederdag.
Het was de eerste keer frillen en voor de eerste keer bloemen gemaakt

http://www.mijnalbum.nl/Foto-WTZZ86LE.jpg

Ik had de taart eerst gewoon (helemaal) bekleed en daarna de ruffles geplakt.

Mijn faceboekpagina met mijn taartjes
http://www.facebook.com/pages/Home-made … 1595328591

10

Re: Ruffle taart bekleden

Ik heb het dus over de ganach gedaan en dat wou echt prima

Ik denk en kijk in "taart"

11

Re: Ruffle taart bekleden

Smuller schreef:

Hoi hoi,

Ik heb pas een stapeltaart gemaakt waarvan de onderste een ruffle was.
Ik had hem afgesmeerd met ganache en nadat ik hem uit de koelkast heb gehaald, heb ik de ruffles gewoon met eetbare lijm geplakt op de ganache. En voor de bovenkant heb ik wel een cirkel uitgerold die net langs de rand viel zeg maar...
http://www.mijnalbum.nl/Foto-C4JHJLON-D.jpg


DANK JE DANK JE DANK JE WEL!!!

Jou foto overtuigd zojuist mijn man dat we toch echt een tweede koeling erbij moeten gaan kopen als ik met enige regelmaat taarten wil gaan bakken ;-)

een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!

12

Re: Ruffle taart bekleden

marlieske schreef:
Smuller schreef:

Hoi hoi,

Ik heb pas een stapeltaart gemaakt waarvan de onderste een ruffle was.
Ik had hem afgesmeerd met ganache en nadat ik hem uit de koelkast heb gehaald, heb ik de ruffles gewoon met eetbare lijm geplakt op de ganache. En voor de bovenkant heb ik wel een cirkel uitgerold die net langs de rand viel zeg maar...
http://www.mijnalbum.nl/Foto-C4JHJLON-D.jpg


DANK JE DANK JE DANK JE WEL!!!

Jou foto overtuigd zojuist mijn man dat we toch echt een tweede koeling erbij moeten gaan kopen als ik met enige regelmaat taarten wil gaan bakken ;-)


:lol:  :lol:  :lol:  :thumb:

13

Re: Ruffle taart bekleden

pinkcloud schreef:
marlieske schreef:
Smuller schreef:

Hoi hoi,

Ik heb pas een stapeltaart gemaakt waarvan de onderste een ruffle was.
Ik had hem afgesmeerd met ganache en nadat ik hem uit de koelkast heb gehaald, heb ik de ruffles gewoon met eetbare lijm geplakt op de ganache. En voor de bovenkant heb ik wel een cirkel uitgerold die net langs de rand viel zeg maar...
http://www.mijnalbum.nl/Foto-C4JHJLON-D.jpg


DANK JE DANK JE DANK JE WEL!!!

Jou foto overtuigd zojuist mijn man dat we toch echt een tweede koeling erbij moeten gaan kopen als ik met enige regelmaat taarten wil gaan bakken ;-)


:lol:  :lol:  :lol:  :thumb:

Hahahahaha wat leuk !!!
Een extra koelkast is echt belangrijk als je de ruimte hebt...anders blijf je maar dingen eruit halen om ruimte te creeeren...

Een dag niet gebakken, is een dag niet geleefd
Facebook: Dilek Ozel-Dogansoy / instagram : dilekozel