1

Onderwerp: afsmeren 1:1 in de warme dagen

beste bakgenootjes,

Ik ga over 2 dagen een bruidstaart maken, nu is het vandaag al goed warm, dus denk dat het ook zo blijft..

Nu, is het veilig als ik mijn taarten afsmeer met 1:1 botercreme? gaat mijn marsefond dan niet smelten?
ik heb hier ergens gelezen dat je ook wat roomboter kan vervangen door margerine, omdat deze steviger is, maar is het wel lekker?

hopelijk krijg ik snel goede tipsss

2 Laatst bewerkt door mdetombe (07-05-2013 20:19)

Re: afsmeren 1:1 in de warme dagen

Ik smeer heel vaak af met 1:1 botercreme, heb nog nooit gehad dat mijn marsefond of bekleding ging smelten.  Wat betreft het gebruiken van meer margerine ipv roomboter lijkt mij erg boterig te worden :)
Enne succes met je bruidstaart ik ben benieuwd hoe die eruit komt te zien :)

taart in Alphen aan den Rijn
http://www.zoetegedachte.nl

3

Re: afsmeren 1:1 in de warme dagen

nou, het is nog lang geen augustus hoor  ;)
het is mn de hoge luchtvochtighied in combinatie met hitte die 'gevaarlijk' is.

Ik ben op dit moment effies in Duitsland, maar kan me niet voorstellen dat het nu of overmorgen in Nederland ineens 28 graden is met luchtvochtigheid 80% :nooo  ;)

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

4

Re: afsmeren 1:1 in de warme dagen

Mazzel voor jou de temperatuur gaat kelderen  ;)

een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!