1

Onderwerp: is dat normaal met ganache?

verleden week heb ik ganache gemaakt van melkchocolade
was prima gelukt
nu heb ik in de zelfde verhouding pure choclade ganache gemaakt maar is het heel compact terwijl die melk chocolade dun bleef tot het opkloppen
nu moet het nog geklopt worden maar is een geheel zeg maar
niet keihard maar wel erg compact

2

Re: is dat normaal met ganache?

Ja, de verhoudingen voor puur - melk of witte chocolade zijn anders.

van puur heb je het minst nodig, en van wit het meest.

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

Re: is dat normaal met ganache?

hier haal ik toch uit dat alleen met witte choco de verhouding anders is?
of ben ik nou gek hahahah

Ingrediënten

300 gr. chocolade (puur, melk of wit)
300 ml. slagroom (125 ml. als je witte chocolade gebruikt)
Werkwijze

Hak de chocolade in kleine stukjes.
Verhit in een steelpannetje de slagroom tot net aan de kook.
Zet het vuur uit en roer er beetje voor beetje de chocoladestukjes doorheen, totdat alle chocolade egaal is gesmolten.
Je kunt het vuur gewoon uitlaten, de pan is warm genoeg om alles te laten smelten.
Daarna helemaal laten afkoelen.
Met de mixer opkloppen totdat het wat dikker en romiger eruit ziet.
Tips:

4

Re: is dat normaal met ganache?

Puur = 1:1
Melk = 1:2
Wit = 1:3

Dat is toch een TAART waard!

5

Re: is dat normaal met ganache?

Ik heb het nooit eerder geprobeerd met melk, maar bevestig wel dat ik in al mijn boeken alleen voor witte chocolade een andere verhouding heb staan: die van @ppeltje zijn nieuw voor mij :)

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

6

Re: is dat normaal met ganache?

Ik gebruik altijd de verhoudingen van appeltje

Kom je gezellig op m'n facebook gluren? www.facebook.com/mondvoltaart

7

Re: is dat normaal met ganache?

Als ik de ganache wil opkloppen om toeven van te spuiten, neem ik ook voor witte chocolade de verhouding 1:1 of 1: 1.5 anders wordt de ganache te stevig vind ik. Voor melk en puur weet ik niet, dit heb ik nog nooit geprobeerd. Mijn zoontje is dol op ganache van witte chocolade, dus dit gebruik ik "regelmatig".

8

Re: is dat normaal met ganache?

Puur bevat meer cacao dus dat is logisch dat hij steviger is. Warme pure chocola is ook dikker dan warme melk chocola

9

Re: is dat normaal met ganache?

@ppeltje schreef:

Puur = 1:1
Melk = 1:2
Wit = 1:3


Zo doe ik het ook.

tenminste, bij melk en puur, wit heb ik 1x gemaakt, en toen idd met 1:3,
maar vond dat veel te dik worden.

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

10

Re: is dat normaal met ganache?

Wit doe ik idd 300 gr: 125ml

Kom je gezellig op m'n facebook gluren? www.facebook.com/mondvoltaart

11

Re: is dat normaal met ganache?

Ik gebruik ook de verhoudingen van @ppeltje. Voor puur dus altijd 1:1.

12

Re: is dat normaal met ganache?

Wordt witte ganache niet mier-zoet?
600gr witte chocola + 200ml room... Heb nog nooit witte ganache gemaakt uit schrik dat het te zoet wordt  :/

13

Re: is dat normaal met ganache?

mistique schreef:

Wordt witte ganache niet mier-zoet?
600gr witte chocola + 200ml room... Heb nog nooit witte ganache gemaakt uit schrik dat het te zoet wordt  :/

Het wordt zo zoet als je witte chocolade is. Je voegt namelijk geen suiker toe, maar alleen room.

Dat is toch een TAART waard!