1

Onderwerp: Help ..... Mislukte Ganache

Ik hoop zooooo dat jullie me kunnen helpen. Ik dacht vanmorgen: ik ga een koninginne taartje maken en dan vullen en afsmeren met witte  ganache. Nog nooit gedaan, maar je moet alles uitproberen. Ik heb de topics gelezen, dus ik dacht dat moet lukken.
NOU MOOI NIET DUS!!!
Ik heb 125 ml. slagroom genomen en 300 gr. witte chocolade. Slagroom tot koken gebracht en de witte chocolade erin. Ik vond het gelijk wel heel weinig. Ik heb een rond taartje van 21 cm.
Ik heb er nog wat afgeschept voor de vulling .... heeeeeeeeel lang gewacht, toen geprobeerd op te kloppen. Nou het was nét genoeg voor de vulling, maar wat ik over heb is lang niet genoeg om af te smeren.
Wat doe ik nou toch fout, kunnen jullie me alsjeblieft helpen??

2

Re: Help ..... Mislukte Ganache

Moet het niet meestal een nachtje in de ijskast staan??? ik doe dat wel, anders s het niet stijf genoeg.  Mischien dat de andere "taarten"  ;) je vraag kunnen beantwoorden

3 Laatst bewerkt door Jeje (27-04-2013 16:23)

Re: Help ..... Mislukte Ganache

Ik gebruik voor witte chocolade de verhouding 1:3, dus als je 125 ml slagroom gebruikt, dan minimaal 375 gr witte chocolade

Afkoelen buiten de koelkast duurt minimaal een paar uur, in de koelkast wat sneller

What doesn't kill you, makes you stronger

4

Re: Help ..... Mislukte Ganache

Wat is er mislukt aan dan? Het is gewoon te weinig toch?

5

Re: Help ..... Mislukte Ganache

Deze verhouding is ook niet voor opkloppen, maar voor afsmeren :)

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

6

Re: Help ..... Mislukte Ganache

.... ik gebruik ca 170gr witte chocganache (1:3) om een rond 20 af te smeren....

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

7

Re: Help ..... Mislukte Ganache

Bedankt voor alle reakties. Dus de verhouding was uiteindelijk toch wel goed. Ik heb nóg maar een keer chocola en slagroom gehaald en weer opnieuw het geheel gedaan. Ik had het eerst gedaan met de chocolade stukjes van de Xenos. Dat was geloof ik niet zo'n goed plan, heb het nu met repen chocolade gedaan en het zag er beter uit. Ik ben alleen een beetje bang dat het wel erg zoet wordt. Maar we gaan de taart vanavond nuttigen, dus ik ben heel benieuwd.

8

Re: Help ..... Mislukte Ganache

je kunt het best goede chocolade nemen (Callebaut), dan wordt het niet zo zoet.
Hoe goedkoper/slechter de choc hoe zoeter (volgens mij dan)

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl