1

Onderwerp: Geschift

Ik wilde het recept voor bonbonblocvulling maken. Eerste stap ging prima. Chocolade smolt mooi en het werd een mooie massa. Tien in de koelkast gezet om verder af te koelen  aantal uren later klopfix erbij gedaan en begonnen met kloppen. Toen ik een poosje aan het kloppen was begon het te schiften. Het was op een moment dat ik niet de indruk had dat de room al stijf begon te worden. Het was nog vloeibaar.
Wat kan er mis zijn gegaan.

2

Re: Geschift

Ik denk dat je te lang geklopt hebt. Ik heb het zelf ook al eens gehad namelijk.

3

Re: Geschift

Ik vond het er nog zo vloeibaar uit zien.

4

Re: Geschift

Ik vond het er nog zo vloeibaar uit zien.

5

Re: Geschift

Heb je het echt goed koud laten worden? Ik maak het nl. altijd min. 1 dag van te voren, zodat het 1 nacht goed kan koud worden in de koeling. Pas de volgende dag ga ik ermee verder.

Ik doe het als volgt:
Chocolade met slagroom op klein pit rustig verwarmen, tot de chocolade bijna is gesmolten (laatste beetje lukt ook van het vuur af wel). Overschenken in een ander kom (zodat het dus niet in de verwarmde pan blijft) en vervolgens 1 nacht in de koelkast. Volgende dag kort opkloppen met 1 zakje klopfix.