1

Onderwerp: afsmeren chocola zonder fondant/marsepein

Ik wil graag mn taart maken zonder fondant/marsepein.
Heb al gezocht voor ganache, maar zag dat dat eigenlijk is als onderlaag voor fondant/marsepein.

Heb ook gelezen dat er een recept moet zijn voor "giet-ganache". Hier zou ook  glucose(?) en boter ingaan?
Maar dit recept kan ik niet op de site vinden.

Heeft iemand een recept voor me voor "giet-ganache" (puur)

alvast bedankt.

Re: afsmeren chocola zonder fondant/marsepein

je kan ganache ook gebruiken zonder fondant of marsepein hoor.. en giet ganache is volgends mij gewoon het zelfde als ganache.. of heb ik het verkeerd?  :think:

(ik gebruik het wel als zodanig)

When we lose the right to be different, We lose the privilege to be free- Nelson Mandela
https://www.facebook.com/PennysHobby

3

Re: afsmeren chocola zonder fondant/marsepein

Bij dit recept staat ook bij hoe je moet gieten en daar zit alleen maar chocolade en slagroom in...

http://www.deleukstetaarten.nl/recept/17/Ganache/

--------------------------------------------------------
Wie ben ik om aan mezelf te twijfelen. (Loesje)

4

Re: afsmeren chocola zonder fondant/marsepein

Dan ga ik dat toch gewoon proberen. Klinkt lekker makkelijk.
Als het niet bevalt, kan ik volgende keer alsnog verder zoeken voor een ander recept.