Onderwerp: Chocolade voor cakepops wordt niet hard. Hoe kan dat ?

Hallo,
Ik ben bezig cakepops te maken voor mijn zoontjes verjaardags tractatie op het kdv. Maar,  de chocolade waarmee ik za aan de stokjes wil maken, en mee wil decoreren, wordt niet hard. Hoe kan dat? Wat doe ik verkeerd?  Kan iemand mij helpen please?

Alvast bedankt....

2

Re: Chocolade voor cakepops wordt niet hard. Hoe kan dat ?

Heb dat ook eens gehad. Ligt aan het soort chocolade.(heeft te maken met de hoeveelheid cacao bestanddelen. Hoe meer cacao bestanddelen zoals in pure chocolade, hoe beter de chocolade smelt, en ook weer hard wordt. Soms helpt het om de cakeballen met chocolade even in de koelkast te zetten. De chocolade wordt dan wel hard, en blijft daarna buiten de koelkast ook wel hard. De chocolade wordt echter niet meer knapperig hard.

3

Re: Chocolade voor cakepops wordt niet hard. Hoe kan dat ?

heeft met de verwerkings temperatuur en de manier van smelten en terug koelen te maken

ik taart, jij taart, wij zijn taarten

Re: Chocolade voor cakepops wordt niet hard. Hoe kan dat ?

Hey coconuts, hoe kan ik het dan wel op een goede manier doen, zodat de chocolade niet na 3 uur ofzo pas een beetje hard wordt, maar wat sneller?

5

Re: Chocolade voor cakepops wordt niet hard. Hoe kan dat ?

langzaam au bain marie of in de magnetron verwarmen  en verwerken op ongeveer 30 graden

voor meer tips en trics ik geef workshops in chocolade, truffels en bonbons  ;)

ik taart, jij taart, wij zijn taarten